Hanneke van der Velden werkt nu nog vanuit thuis, maar daar gaat snel verandering in komen.
Hanneke van der Velden werkt nu nog vanuit thuis, maar daar gaat snel verandering in komen. Hanneke van der Velden

Startup Meierijstad biedt startende ondernemers hulp

Zakelijk Zakelijk 1.088 keer gelezen

MEIERIJSTAD | “Er is ruimte genoeg, kijk maar eens rond”, zegt Arent van Dijk enthousiast. Onder Arents leiding is een nieuw initiatief gestart van de gemeente Meierijstad, Rabobank en het Platform Ondernemend Meierijstad: Startup Meierijstad. In de Veghelse vestiging van de Rabobank kan hij zeker twintig startende ondernemers uit Meierijstad kwijt, op veilige afstand. “Ze kunnen een eigen werkplek huren en gebruik maken van alle diensten die wij aanbieden. Het doel is dat startende ondernemers zich ontwikkelen tot een volwaardig ondernemer.”

Door: Ties van Dooren

Een van de voordelen van Startup Meierijstad is dat de ondernemers gebruik kunnen maken van het netwerk en de kennis van ervaren ondernemers zoals Arent. “Het is de bedoeling dat deze startende ondernemers zich steeds blijven ontwikkelen. Ik ben er om te helpen. Ook kunnen ze makkelijk met elkaar sparren en samen kijken naar een probleem”, legt Arent uit. Daarnaast worden er bijeenkomsten, trainingen en presentaties aangeboden door ervaren ondernemers of iemand van de Rabobank. “Voor 175 euro per maand hebben starters de beschikking over een representatieve werkplek, koffie, wifi, een supermooie ruimte voorzien van alle gemak en een flink pakket aan begeleiding en ondersteuning.”
Arent geeft advies wanneer nodig en de startende ondernemers mogen gebruik maken van het netwerk van de ondernemersverenigingen in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode en Erp, de gemeente en de Rabobank. “Ik ga er met open vizier in. Alles binnen Startup Meierijstad is optioneel. Je wordt nergens toe gedwongen. Als je een bijeenkomst wil bijwonen, graag. Heb je er geen interesse in dan is dat prima. Dat geldt eigenlijk ook voor mijn expertise. Ik wil de starters graag begeleiden en voorzien van tips als ze daar behoefte aan hebben, maar als dat niet zo is: geen probleem.”

Ambitieuze ondernemers
Arent kan twintig startende ondernemer kwijt in de ruimte die hij in gebruik heeft genomen op de tweede verdieping van Rabobank in Veghel. Arent: “We hebben de mogelijkheid om uit te breiden. Er is nog ruimte vacant wanneer er meer animo is.” De eerste drie startende ondernemers hebben zich al aangemeld bij Startup Meierijstad. “Zowel Geert van der Heijden van Vindkracht 13 als Anke van de Klundert van The Brand Bakery en Hanneke van der Velden van Het Communicatie Loket gaan hier een werkplekje huren.” Hanneke komt uit Eerde en werkt nu nog vanuit huis. Ze vult aan: Ik ben anderhalf jaar terug voor mezelf begonnen met Het Communicatie Loket. Daarvoor werkte ik meer dan 20 jaar bij de Rabobank in Sint-Oedenrode en Schijndel. Op de afdeling communicatie. Jaren had ik naast die baan ook een fotostudio aan huis. Ik verzorg nu communicatie voor bedrijven in de regio. Op zich is mijn plek thuis namelijk best prima. Maar toch, toen ik het voorbij zag komen, trok het echt mijn aandacht. Met meer ondernemers bij elkaar aan het werk zijn. Dat lijkt me echt een inspiratiebron! En dat met een stuk begeleiding en coaching van een stel meer ervaren ondernemers! Dat maakte dat ik de ruimte sowieso graag wilde zien. Ik woon zelf in Eerde dus Veghel is dichtbij. En ik vind lokaal erg belangrijk en fijn, de meeste van mijn klanten komen ook uit Meierijstad. En eenmaal daar heb ik de knoop doorgehakt, het voelde goed.”

Verschillende leeftijdsgroepen
Veghelaar Anke was al langere tijd op zoek naar een kantoorruimte in Meierijstad. “Op een gegeven moment ben je toe aan een nieuwe stap en wil je meer dan werken aan de keukentafel. Ik wil graag ondernemen in een meer creatieve omgeving met andere ondernemers om me heen. Bij StartUp Meierijstad hoop ik kennis en ervaring op te doen”, aldus Anke. Arent is blij met de drie ambitieuze ondernemers. “Hopelijk is het de start van een community. Het zou leuk zijn als er ondernemers uit allerlei leeftijdsgroepen zich aansluiten bij StartUp Meierijstad. Voor studenten is er een speciaal studententarief. We willen actief gaan samenwerken met de scholen in Meierijstad en de hbo’s en universiteiten uit de buurt. Ik wil de jonge ondernemers binnenboord houden.”

Ondernemers uit Meierijstad die niet meer dan vijf jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel zijn welkom om zich aan te sluiten. “Wanneer je bedrijf al langer dan vijf jaar bestaat of als je woonachtig bent buiten onze gemeentegrenzen dan kijken we samen even naar de mogelijkheden. Het is niet de bedoeling dat zij startende ondernemers van Meierijstad in de weg zitten”, legt Arent uit. www.startupmeierijstad.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant