Afbeelding

Nieuwe naam gezocht voor de KBO afdeling Wijbosch

Verenigingen Algemeen 283 keer gelezen

WIJBOSCH | Op de algemene ledenvergadering van de KBO afdeling Wijbosch is op 29 maart 2022 besloten dat er een nieuwe naam wordt gezocht voor de afdeling. Het veranderen van de naam is een onderdeel van het emancipatieproces van ouderen. Anders dan vroeger hebben ouderen de wil om mee te doen. De groep ouderen is niet meer weg te denken.

Voor de ledenwerving is het ook een goede reden om de naam bij te stellen. Een naam die beter aansluit bij de actieve vitale ouderen van deze tijd. De naam KBO heeft daarmee te maken. Alle drie de onderdelen roepen tegenwoordig weerstand op; Niet alleen het woord Katholieke, maar ook de woorden Bond en Ouderen zijn niet meer van deze tijd. Steeds meer lokale afdelingen in Brabant denken na over een nieuwe naam die meer passend is bij deze tijd. Verschillende afdelingen heten al Seniorenvereniging i.p.v. KBO. We hebben ook besloten vooralsnog aangesloten te blijven bij KBO Brabant.

Denk mee
De leden en inwoners van Wijbosch worden uitgenodigd om een nieuwe naam in te dienen met hun argumentatie. Een naam die de groep actieve ouderen aanspreekt om zich aan te sluiten om samen de derde levensfase in te vullen met leuke, bijzondere en interessante activiteiten. Inleveren voor 17 april bij Eerdsebaan 2, Looierij 16 of via mail: jvzutphen.1@kpnmail.nl of jhmvangaalen@ziggo.nl. De nieuwe naam zal onthuld gaan worden bij het 50 jarig jubileum op 24 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant