Afbeelding
Foto: Cees van Raaij

Wedstrijdverslag RKSV Schijndel: Schijndel/DE WIT verliest van Avanti’31 met 2-1

Sport 547 keer gelezen

SCHIJNDEL | Iedere week krijgen wij de wedstrijdverslagen binnen vanuit de verenigingen. Dit is het wedstrijdverslag vanuit RKSV Schijndel van de competitiewedstrijd tegen SV Avanti’31.

De basis van de nederlaag van Schijndel/DE WIT of de winst van Avanti’31, het is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt, lag in de eerste helft. De oranje formatie van trainer Patrick Methorst startte te gelaten aan de wedstrijd. En dan weet je dat het bij een altijd strijd leverend Avanti’31, zeker als Schijndel/DE WIT de tegenstander is, het een lastige wedstrijd wordt.

Zonder dat er voor beide teams echte kansen of mogelijkheden waren, golfde het spel tot de 25e minuut op en neer. Het was Luuk van den Hurk die uit de omschakeling knap de 1-0 op het scorebord liet noteren. Zes minuten later zag Thomas Kastelijn zijn uitstekend geplaatste vrije trap via de paal terug het veld in komen, waarna de bal tot corner kon worden verwerkt. Waar Schijndel/DE WIT verzuimde van dit soort buitenkansjes gebruik te maken, deed Avanti’31 dat even minuten later wel. Een vrije trap op de rand van het zestien meter gebied was prima besteed aan aanvoerder Roel Kappen, die de bal fraai om de muur heen krulde en daarmee de ruststand op 2-0 in het voordeel van Avanti’31 bracht.

Na de pauze zag het talrijk opgekomen publiek een ander Schijndel/DE WIT uit het kleedlokaal komen, echter de beste kansjes waren voor Avanti’31. Een schot van de blauw-witten ging naast en over en in de 5e minuut moest Joran van Zuthpen handelend optreden. Daarna was het Schijndel/DE WIT dat domineerde en het wedstrijdbeeld bepaalde. Een onnodige overtreding in de 59e minuut op Bram van Wijk werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty in het voordeel van Schijndel/DE WIT. Stan Guns liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en schoot onberispelijk in; 2-1. De aansluitingstreffer gaf aan Schijndel/DE WIT de benodigde extra energie om meer uit de wedstrijd te halen. Thomas van Liempd en even later Stan Bouwmans mochten dit mede zien te vertalen in nog meer veldoverwicht. In de 69e minuut was Schijndel/DE WIT dicht bij de gelijkmaker, maar opnieuw belandde een prima genomen vrije trap, ditmaal van de voet van Stan Guns, op de paal. Nadat kort daarna een doelpunt van Schijndel/DE WIT wegens buitenspel werd afgekeurd, kon Avanti’31 in de omschakeling gevaarlijk uit komen, maar het schot zeilde voorlangs het doel van Joran van Zutphen. Met Tijmen Mettler voor Tijn Niemeijer werd door Patrick Methorst nog een extra aanvaller ingebracht. Tezamen met nog een aantal gevaarlijke corners, bracht dit niet het gewenste effect. De 2-1 bleef helaas voor Schijndel/DE WIT deze middag onveranderd op het scorebord staan.

Een wedstrijd vanuit Schijndel/DE WIT bezien met twee gezichten, waar Avanti’31 prima van wist te profiteren en de verkregen voorsprong uit de eerste 45 minuten niet meer uit handen gaf. Voor Schijndel/DE WIT wacht komende zondag de thuiswedstrijd tegen Prinses Irene. Met de ontwikkeling die Schijndel/DE WIT deze competitie doormaakt, een wedstrijd die men ondanks de nederlaag van vandaag, met vertrouwen tegemoet kan zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant