Afbeelding
Foto: Piet van Vorstenbosch

Wedstrijdverslag Avanti’31: Avanti’31 komt voor het eerst sinds eind oktober weer tot winst en klopt Schijndel/DE WIT met 2-1

Sport 575 keer gelezen

SCHIJNDEL | Iedere week krijgen wij de wedstrijdverslagen binnen vanuit de verenigingen. Dit is het wedstrijdverslag vanuit SV Avanti’31 van de competitiewedstrijd tegen RKSV Schijndel met een 2-1 overwinning voor Avanti.  

Het was zondagmiddag een aantrekkelijke wedstrijd voor het talrijk opgekomen publiek. Op een zwaar maar toch goed bespeelbaar hoofdveld was het Avanti’31 dat in de eerste helft fel van start ging en het initiatief in de wedstrijd pakte. Een domper was het uitvallen direct in de eerste minuut van aanvoerder Renzo Brus die na een stevige charge van een Schijndel-verdediger niet verder kon spelen. De tactische omzetting die trainer Stephan Hesemans daardoor moest doorvoeren pakte echter goed uit. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong voor Avanti’31 bij rust, door doelpunten van Luc vd Hurk en Roel Kappen. In de tweede helft verzuimde Avanti’31 de kansen die in de beginfase kwamen te benutten. Schijndel/DE WIT drukte Avanti’31 naar achteren maar tot uitgespeelde kansen kwam het nauwelijks. De aansluitingstreffer kwam uit een strafschop en het gevaar kwam vooral uit corners en vrije trappen. Met veel inzet wist Avanti’31 uiteindelijk de winst over de streep te trekken.

Zoals gezegd kwam Avanti’31 fel uit de startblokken en kreeg het gelijk vanaf de aftrap een scoringskans. Na het noodgedwongen uitvallen van aanvoerder Renzo Brus, hij werd vervangen door Jim Tuunter, trok Avanti’31 het initiatief naar zich toe en kreeg het kansen via Teun Kuijpers en Roel Kappen. In de 24e minuut kwam de bal van Teun Kuijpers met een prima pass bij Luc vd Hurk die Joran van Zutphen passeerde voor de 1-0. Schijndel/De Wit reageerde een paar minuten later met een vrije trap op de paal en een schot over het doel van Lars vd Graaf. Avanti’31 bleef de rest van de eerste helft de bovenliggende partij. Nadat Ties van Heertum uit een vrije trap net naast had gekopt was het in de 38e minuut Roel Kappen die een vrije trap fraai langs Joran van Zutphen schoot, stand 2-0. Beide ploegen kregen nog een paar kansjes, maar die 2-0 werd ook de ruststand.

In de tweede helft liet Avanti’31 in de eerste fase een paar goede kansen om de wedstrijd te beslissen liggen. Schijndel/DE WIT had bij rust aanvallend gewisseld, wat ze later in de wedstrijd opnieuw deden. Dat leidde er toe dat Schijndel/DE WIT meer balbezit kreeg, maar dat resulteerde niet in grote kansen. Het waren vooral corners en vrije trappen die voor gevaar zorgden. In de 59e minuut was een onhandige overtreding binnen het 16-meter-gebied voor de goed leidende scheidsrechter Schelsema aanleiding de bal op de stip te leggen. Stan Guns had met deze kans geen moeite en de spanning in de wedstrijd was helemaal terug. Schijndel/DE WIT probeerde meer te forceren, een doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd er kwamen ook de nodige corners maar Avanti’31 wist via snelle counters ook gevaarlijk te blijven. Tom Duray kwam nog in het veld voor Jip Schippers maar gescoord werd er niet meer.

Voor Avanti’31 een belangrijke overwinning die een beetje lucht geeft op de ranglijst. Het publiek heeft een aantrekkelijke wedstrijd gezien, de sfeer langs de lijn was prima en in de kantine bleef het lang gezellig druk.

Komende zondag speelt Avanti’31 de uitwedstrijd tegen Rhode. Dat zal dan wel moeten zonder Teun Kuijpers die tegen zijn vijfde gele kaart aan is gelopen. De wedstrijd in Sint Oedenrode begint om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant