Afbeelding
Foto:

Harry Geerts wint Sjoelcompetitie Gemondse Guld

Sport 678 keer gelezen

GEMONDE | In Datmunda, de accommodatie van de Gemondse Guld, vond op woensdagavond de zesde en laatste wedstrijdavond plaats van de sjoelcompetitie. De avond begon om 20 uur en er waren drie wedstrijdsjoelbakken beschikbaar voor de enthousiaste deelnemers. 

Ondanks dat er deze avond enkele zieken waren en een speelster op vakantie was, stonden er nog steeds dertien gemotiveerde spelers klaar om hun beste beentje voor te zetten. 

De hoogste score van deze avond kwam als een verrassing uit onverwachte hoek. Zowel Monique Schuurmans als Wilfred van der Leest wisten maar liefst 106 punten te schuiven. Monique ging er uiteindelijk vandoor met het worstpakket, dat ze sportief deelde met Wilfred. 

Aan de andere kant van het spectrum behaalde Tygo van der Leest, de jongste deelnemer, de laagste score van de avond met 46 punten. Hij ontving daarvoor de troostprijs: een Kwattachocoladereep. 

avond uitslag
1. Harry Geerts - 5 punten
2. Wilfred van der Leest - 4 punten
3. Hans en Henry van der Schoot - 3 punten
5. Dorien Kokx – 1 punt

De grote winnaar van deze sjoelcompetitie is Harry Geerts. Met in totaal 22 behaalde punten op vijf avonden sjoelen mag hij zichzelf kronen tot Kampioen Sjoelen met de Guld. 

Diana Hessels behaalde een respectabele tweede plaats met in totaal 20 punten. Marcel van der Leest eindigde op de derde plek met 11 behaalde punten, gevolgd door zijn zoon Tygo met 9 punten. 

Ook Henry van der Schoot en Wilfred van der Leest wisten zich in de top vijf te plaatsen, beiden met 8 punten. Hans van der Schoot verzekerde zichzelf van de zevende plek met 7 punten, terwijl Heidi Maas een verdienstelijke vier punten behaalde op haar eerste wedstrijdavond en daarmee op de achtste plaats eindigde. 

Martien van de Loo wist gedurende het toernooi drie punten te behalen door driemaal als vijfde te eindigen, waardoor hij genoegen moest nemen met de negende plek. Tot slot sloot Dorien Kokx de competitie af met één punt en eindigde zij op de tiende plaats. 

De sjoelcompetitie was een groot succes en zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen. De Gemondse Guld kijkt al uit naar de nieuwe editie waarin gestreden zal worden om het felbegeerde Kampioenschap Sjoelen met de Guld. En dan hebt ook jij de kans om deel te nemen aan deze sportieve competitie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant