Afbeelding
Foto: Piet van Vorstenbosch

Avanti’31 verliest in Mook onnodig van Eendracht’30

Sport Sport 341 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het publiek, en dat waren weer veel Avanti supporters, kreeg zondagmiddag wat betreft het aantal doelpunten waar voor zijn geld. Maar liefst 7 doelpunten vielen er, waarbij Avanti’31 nadat het twee keer een achterstand had goed gemaakt, uiteindelijk toch aan het kortste einde trok. Roel Kappen scoorde twee keer uit een penalty, Jip Schippers tekende voor de derde Avanti-treffer.

Afgezien van de eerste vijf minuten heeft Avanti’31 in de eerste helft een groot veldoverwicht gehad. Na vijf minuten had het al op voorsprong moeten komen, maar het doelpunt werd ten onrechte voor buitenspel afgekeurd. In de 22e minuut kreeg Avanti’31 een vrije trap te nemen even buiten het 16-metergebied. De vrije trap werd door Eendracht ’30 uitverdedigd naar de bij de middenlijn staande Sem Volleberg. Deze liep de enige achtergebleven verdediger van Avanti’31 er op volle snelheid uit en liet vervolgens doelman Lars vd Graaf kansloos. Tegen de verhouding in stond Avanti’31 ineens op achterstand. Die achterstand leek in de 28e minuut nog groter te worden, maar nu werd een doelpunt van Eendracht’30 voor buitenspel afgekeurd. In de 34e minuut werd het alsnog 2-0. Opnieuw kwam Eendracht’30 razendsnel uit de verdediging en opnieuw was het Sem Volleberg die Lars vd Graaf omspeelde en scoorde. Avanti’31 ging niet bij de pakken neerzitten. Roel Kappen zag een schot over het doel verdwijnen en in de 38e minuut werd Teun Kuijpers binnen het 16-metergebied ten val gebracht. Onder luid protest met name van de bank van Eendracht’30, dat leverde de trainer en de assistent-trainer van Eendracht’3 geel op, wist Roel Kappen met deze kans wel raad. De rust kwam zo met een 2-1 achterstand voor Avanti’31 maar gezien het grote veldoverwicht zagen de supporters de tweede helft nog wel positief in.

Dat positieve gevoel werd al na 10 minuten bevestigd. Na een goede actie van Luc vd Hurk, na een langdurige blessure was hij weer van de partij, kwam de bal bij Jip Schippers die goed wegdraaide en van afstand de 2-2 scoorde. Jim Tuunter kwam vervolgens de geblesseerde Mees vd Heijden vervangen en Eendracht’30 kwam met een paar schoten op het doel van Avanti’31 een beetje uit de verdedigende stelling. In de 19e minuut volgde een vrije trap voor Eendracht’30. De bal ging van rechts over de verdediging van Avanti’31 heen waar Lars ter Steege ongehinderd kon inkoppen voor de 3-2. Opnieuw kon Avanti’31 in de achtervolging. Er volgde een serie corners en een niet gegeven penalty toen Jim Tuunter na een prima actie onderuit werd gehaald. In de 35e minuut kwam de penalty alsnog, nu na een overtreding door de Mookse keeper op Tom Duray. Roel Kappen liet doelman Pim van Limbeek wederom kansloos en het publiek begon zich te verzoenen met een gelijkspel. Dat gelijke spel kwam er niet. In de 44e minuut was het, na een verdedigingsfout van Avanti’31, Daley Hoogakker die de 4-3 scoorde en er daarbij voor zorgde dat de drie punten in Mook bleven.

Alles bij elkaar een onnodige nederlaag na een wedstrijd waarin Avanti’31 wel een veldoverwicht had, maar ook te vaak in de eindpass te onnauwkeurig was. Eendracht’30 was daarentegen uiterst effectief, uit goed zes kansen in de wedstrijd wisten zij vier keer te scoren. Komende zondag heeft Avanti’31 opnieuw een uitwedstrijd, dan in Nistelrode tegen Prinses Irene. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant