Afbeelding
Foto:

Eerste thuisoverwinning van Schijndel/DE WIT

Sport 301 keer gelezen

SCHINDEL | Met doelpunten van Stan Guns en Tijn Niemeyer wint Schijndel/DE WIT voor het eerst in deze competitie een thuiswedstrijd. Bij beide goals had Man of the Match Bart de Wit een groot aandeel.

Zoals de vorige wedstrijden in deze nog jonge competitie begon Schijndel/DE WIT ook deze zondag met veel energie en aanvallend ingesteld aan de ontmoeting tegen Berghem Sport. In de 13e minuut mistte een schot van Stan Guns nog richting, maar een minuut later was het wel raak. Via mooi opgezette aanval door Bram van Wijk werd Bart de Wit in de diepte aan gespeeld. Met een voorzet op maat kon Stan Guns de bal tegen de touwen tikken en Schijndel/DE WIT op voorsprong brengen; 1-0. Even later werd een voorzet van Bart de Wit vroegtijdig door de Berghem Sport-goalie onschadelijk gemaakt. In de daarop volgende fase kwam Berghem Sport via een corner en een tweetal vrije trappen in de buurt van het Schijndel/DE WIT-doel, maar kon hiermee niet echt gevaar afdwingen. Eerder was het aan Schijndel/DE WIT om te scoren te vergroten. Voorzetten van Tim Kastelijn, voorlangs en tot corner verwerkt, en Thomas Kastelijn, eveneens voorlangs en in de handen van de keeper, brachten helaas geen soelaas. Kort voor de pauze werd de wedstrijd rommelig en leden beide partijen onnodig en frequent balverlies, zonder dat dit tot veel gevaar leidde voor een van de doelen.

Een onveranderd Schijndel/DE WIT startte de tweede helft opnieuw voortvarend. En het was wederom Bart de Wit die voor het meeste gevaar zorgde. In de 52e minuut belandde zijn schot in de handen van de keeper, maar één minuut later was het wél raak. Met een afgemeten voorzet van Bart de Wit wist Tijn Niemeyer wel raad en hij kon de 2-0 op het scorebord laten noteren. Hiermee leek de wedstrijd gelopen. Berghem Sport was enigszins onmachtig en Schijndel/DE WIT had de uitslag een nog mooier aanzien kunnen geven. Helaas zag Björn Blummel, ingevallen voor Thomas van Liempd, zijn schot na een voorzet van Bram van Wijk uiteen spatten op de lat. Vervolgens zag Tijn Niemeyer zijn schot gekeerd door de keeper. Met Tijmen Mettler voor Bram van Wijk en Derk Beijers voor Tim Kastelijn probeerde trainer Patrick Methorst met nieuwe energie de score verder te vergroten. Echter zonder resultaat.

Op een zondag dat de naaste concurrenten in het rechter rijtje eveneens punten pakten, deed Schijndel/DE WIT hier niet voor onder. Een mooie opsteker voor de jonge ploeg. En zoals eerder gezegd met de getoonde inzet, strijdlust en met regelmatig goed voetbal, kan Schijndel/DE WIT met vertrouwen toewerken naar de volgende thuiswedstrijd op 26 november a.s. tegen Eendracht ’30.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant