Afbeelding
Foto: Neptunus ’58

Neptunus ’58 start met zwemtrainingen voor triatleten

Sport Sport 335 keer gelezen

SCHIJNDEL | Ben jij aan het trainen voor een kwart, halve of hele triatlon en heb je behoefte aan extra techniekuitleg van de borstcrawl? Dan ben je bij Zwem- en waterpolovereniging Neptunus ’58 aan het juiste adres.

Wat is een triatlon?
De triatlon bestaat uit drie onderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen, waarbij altijd gestart wordt met het zwemgedeelte. Afhankelijk van de lengte van de triatlon wordt er gezwommen over een afstand van 500 meter (1/8e triatlon) tot 3,8 kilometer (hele triatlon). Het zwemmen wordt door veel triatleten als het lastigste onderdeel gezien, omdat het je eigen maken van de borstcrawl op latere leeftijd vaak niet eenvoudig is. Om deze groep sporters te ondersteunen start Neptunus ’58 vanaf zaterdag 25 november met een aparte trainingsgroep. Wil jij de techniek van de borstcrawl én je uithoudingsvermogen verbeteren om zo minder vermoeid aan het fietsen te beginnen? Kom dan meetrainen!

Training
Er wordt iedere zaterdag gezwommen van 13.00 tot 14.00 uur en daarin krijg je van een ervaren trainer de benodigde tips en trucs om er voor te zorgen dat jij volgend jaar zomer goed voorbereid aan de start verschijnt. In de herfst, winter en lente wordt er wekelijks in Zwembad De Molen Hey in Schijndel getraind. In de zomerperiode is het mogelijk om aan te sluiten bij de training van de open water zwemmers, die veelal in de Ijzeren Man (Vught) of Oosterplas (’s-Hertogenbosch) plaatsvinden. Daar wordt speciaal geoefend op het leren navigeren in buitenwater.

Heb je interesse? Kom dan gerust op 25 november meedoen met een proefles. Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar neptunus58@zwembond.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant