De kampioenen van het G-team
De kampioenen van het G-team

G-teams RKSV Schijndel vieren kampioenschap

Sport 1.009 keer gelezen

SCHIJNDEL | De G1 en G2 teams van RKSV Schijndel zijn kampioen geworden, een unieke prestatie. Na een rondtocht met de huifkar volgde er een kampioensfeest op het sportpark. Willem: “Voetbal betekent veel voor mij en het feest zal nog wel tot de late uurtjes duren.”

Door: Cis van Pinxteren

Speler Willem is overal inzetbaar. “Ik word gewaardeerd in de groep en word overal in betrokken. Met sommige spelers ga ik buiten het voetbal ook spelletjes doen bij hen thuis. Het is een fijn vriendenteam om in te voetballen.” De twee gemengde teams vormen eigenlijk één geheel omdat ze samen trainen, spelen en elkaar afwisselen in het veld. Eén ochtend- en middagteam zijn zo eigenlijk één, zoals Willem zegt, vriendenteam. Willem: “Het klinkt een beetje groot maar ik leef van het voetbal. Voetbal betekent veel voor mij en het feest zal nog wel tot de late uurtjes duren.”

Huifkar en fakkels
De kampioenswedstrijd voltrok zich afgelopen zaterdagmiddag in Helmond, zoals de meeste kampioenswedstrijden was het een mindere pot en verloor de kampioen met 1-0. “We speelden op een knollenveld, meerdere mensen waaronder ik speelden niet op hun topniveau. Het was onze slechtste wedstrijd van dit seizoen maar lekker boeien. We feesten er niet minder om”, aldus topscorer en aanvaller Rick met 27 doelpunten. Daarna gingen de kampioenen voorafgaand aan de huldiging langs bij zorgboerderij ’t Binnenveld om daar na een feestje in de huifkar te stappen. De selectie en staf willen graag de zorgboerderij bedanken voor de wekelijkse beschikbaarheid van de taxi’s voor het voetbalelftal. Na een rondtocht door Schijndel werden de kampioenen juichend onthaald op het sportpark. Daar werden fakkels, vuurwerk en rookbommen ontstoken en barstte het feest helemaal los. Keeper Roel vond het erg gezellig. “Ook al verliezen we een keer is het niet erg maar dit seizoen werden we kampioen. Na de nederlaag vandaag was ik best wel teleurgesteld maar ik ben dat nu vergeten. We zijn kampioen en we gaan aanstaande vrijdag het nogmaals vieren met een etentje.”


Traantjes van geluk
De vertrekkende trainer van het eerste van Schijndel/De Wit, Henry van Alebeek, reikte de medailles uit. De eerste selectiespelers feliciteerden de kampioenen vorige week dinsdag met het verdiende kampioenschap. Met ‘You’ll Never Walk Alone’ werd het feest afgesloten, Feyenoorder John was erg euforisch. “Feyenoord is 14 mei kampioen geworden en de dag erop werden wij kampioen. Voor mij konden die twee dagen niet stuk.” Trainer Ben Vervoort vond het kampioensfeest geweldig. “Eén voor één werden ze op het podium gehuldigd, dat maakte het af. Toen we op een gegeven moment allebei bovenaan stonden wilden we dat doorzetten hé. Dat is toch het mooiste wat er is.” Vervoort pinkte een traantje van geluk weg, hij is al achttien jaar trainer van de door hem opgerichte G-tak van de voetbalclub. Hij begon met enkele spelers, dat is uitgegroeid tot een achttienkoppige selectie waarvan het overgrote merendeel elke week traint. Vervoort: “Er trainen altijd minimaal vijftien spelers mee, dat typeert het geweldige en hechte team. Daar doe je het voor. Ik denk dat we volgend seizoen naar de twintig spelers gaan.”

De kampioenen van het G-team

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant