Ed Uptegrove winnaar in Breda

Ed Uptegrove regiokampioen

Sport Sport 776 keer gelezen

SCHIJNDEL / BREDA | In Breda werd op maandag 29 mei de Regiokampioenschappen voor nieuwelingen en junioren verreden voor de regio Zuid. In het kampioenschap bij de junioren wist Ed Uptegrove samen met 2 andere renners na 12 kilometer weg te rijden uit het peloton. Hun vlucht werd door de andere renners van WV Schijndel goed afgeschermd. In de sprint van drie toonde Ed zich de sterkste en behaalde daarmee een mooie overwinning en tevens het regiokampioenschap.

Thom van Herwaarden en Sjoerd van der Linden probeerden nog wel afzonderlijk om in de voorlaatste ronde weg te komen maar toch draaide de sprint voor plaats 4 uit op een massasprint. Cas Nuijens legde hierbij beslag op een 7de plaats. Thom werd 12de. Chris Kisters eindigde als 16de terwijl Sjoerd als 21ste en Luca van Oudheusden als 22ste eindigde. Siemen Hooiveld werd 25ste en Bram Vugts 26ste. Jip Franken werd als 31ste geklasseerd en Thijs Dahler als 32ste.

Het kampioenschap voor de nieuwelingen eindigde in een massasprint waarin Daan van Rooij als 13de eindigde. Bas van Heeswijk werd 17de en Jaap van der Linden 19de. Cas Krebbers werd als 39ste geklasseerd.

Lisa van Heel wint in Rijen

In Rijen werd op zondag 28 mei de Ronde van de Leren Zool verreden. In de gecombineerde wedstrijd voor nieuweling-meisjes, junior-vrouwen, amateur-vrouwen en sportklasse vrouwen over 50 kilometer was Lisa van Heel de snelste. De junior-vrouw kwam solo over de eindstreep met bijna 2 minuten voorsprong op de eerste achtervolgsters. Riva Hanegraaf legde beslag op een 9de plaats. In de gecombineerde wedstrijd voor junior-mannen en amateurs behaalde Luuk Sillekens na 60 kilometer een 20ste plaats. Bram Dahler legde beslag op een 26ste plaats. Joris de Mönnink werd 28ste en Mendo van Leeuwen 30ste.

Mike Teunissen wint in Noorwegen

Van 26 t/m 29 mei werd in Noorwegen de Ronde van Noorwegen verreden, een UCI 2.Pro wedstrijd. Mike Teunissen neemt hier aan deel met Intermarché - Circus - Wanty. Op vrijdag 26 mei vond een proloog plaats over 7.4 kilometer van Bergen naar Mount Fløyen. Mike behaalde in deze proloog een 45ste plaats op 1:11 min. van de Engelsman Ben Tulett die zegevierde. De eerste etappe die ging van Røldal naar Hovden was vanwege de kou en natte sneeuw met 120 km ingekort tot 85.2km. In de bochtige finishstraat, die licht omhoog liep, hield Mike de Deen Tobias Andresen en de Belg Jordi Meeus achter zich en behaalde daarmee een mooie overwinning. Mike boekte zo zijn eerste zege sinds hij in de Tour van 2019 de eerste rit won en daarna twee dagen de gele trui droeg. De tweede etappe ging van Valle naar Stavanger over 165.7km en eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Belg Thibau Nys. Mike eindigde als 18de. De slotetappe over 151.2km met start en finish in Stavanger eindigde op maandag 29 mei in een massasprint. Mike werd 26ste. In het eindklassement werd hij 19de. Tulett werd eindwinnaar.

Loes Nomden DK tijdrijden

Op dinsdag 23 mei werd in Bornerbroek het DK tijdrijden voor het district Oost verreden. Bij de junior-vrouwen had WV Schijndel met Loes Nomdem en Puck Langenbarg twee deelneemster aan het vertrek. Loes zetten over de 15.2 kilometer een tijd neer van 22:04 min. terwijl Puck er een seconde langer over deed, 22:05 min. De rest van het veld moest een halve minuut en meer toegeven op de beide dames van WVS waardoor Loes dus de nieuwe districtskampioene werd voor Puck.

Eibergen

In Eibergen werd op Tweede Pinksterdag het DK voor district Oost verreden. Puck Langenbarg legde hierbij de junior-vrouwen in de sprint beslag op een 2de plaats terwijl Loes Nomden als 7de eindigde. In de wedstrijd voor elite-, belofte- en amateur-vrouwen behaalde Isa Nomden een 6de plaats en was daarmee de eerste belofte-vrouw in de uitslag.

WV Schijndel Jeugd

Op maandag 29 mei werd de jaarlijkse Jo’s IJssalon Jeugdronde van Reuver verreden. Diverse jeugdleden namen hier aan deel. In categorie 5 wist Mees Bunning een mooie overwinning te behalen. De uitslagen:

Cat. 1: 3. Pleun Bunning

Cat. 2: 14. Elliott Kuiper

Cat. 4: 9. Timme van der Pol

Cat. 5: 1. Mees Bunning; 4. Puck Bunning; 9. Jasper Gruitrooij; 14. Wieske Knapen; 18. Jelte Job Schreuders

Cat. 6: 4. Niek van Gasteren; 17. Pim van der Linden

Cat. 7: 2. Filijn Demuyt; 3. Andries Knapen; 5. Jason van der Beeten; 10. Just van Rooij

Enkele jeugdleden van WV Schijndel namen op zondag 28 mei deel aan de Ronde van de Leren Zool in Rijen. In categorie 6 wist Niek van Gasteren een mooie overwinning te behalen. De uitslagen:

Cat. 1: 4. Pleun Bunning

Cat. 4: 10. Florian de Geus

Cat. 5: 4. Puck Bunning; 14. Mees Bunning; 15. Hebe van Eijndhoven

Cat. 6: 1. Niek van Gasteren; 21. Janne Scheepers