Allisha van der Steen trots met haar beker.
Allisha van der Steen trots met haar beker. Foto:

G-Bowlster Allisha van der Steen pakt zilver op NK

Sport Sport 499 keer gelezen

SCHIJNDEL | Voor de Schijndelse Allisha van der Steen stond afgelopen weekend in het teken van het Nederlands kampioenschap voor G-Bowlers in Hoofddorp. Na vijf games gegooid te hebben, wist ze de tweede plek te bemachtigen, vlak achter de uiteindelijke kampioen.

Bij het NK Bowlen worden de spelers in vier groepen ingedeeld op basis van hun pasgemiddelde, een score die bepaald wordt door resultaten uit de voorafgaande periode. Allisha, die samen met haar vader en zus lid is van Dollies in Uden, wist zich in Hoofddorp, na de eerste drie games bij de beste vier te scharen dankzij een totaalscore van 311 punten.

Drie punten
Een plek bij de beste vier was verzekerd en een podiumplaats was in het vizier. De finaleronde bestond uit twee games, waarna de punten uit de finale werden opgeteld bij de score van de eerste drie games. Allisha wist in deze twee games 194 punten te pakken, waardoor haar totaal op 505 uitkwam. Dit bleek net niet genoeg te zijn voor de NK-titel, ze kwam uiteindelijk slechts drie punten tekort. 

Zilver
Desalniettemin behaalde de Schijndelse wel een knappe tweede plek, waar ze ongetwijfeld trots op mag zijn. De top drie stond dan ook te stralen op het podium.

Allisha van der Steen op een knappe tweede plaats.

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant