Maaike Stoop (midden), met haar grooms Marion (links) en Romijn (rechts).
Maaike Stoop (midden), met haar grooms Marion (links) en Romijn (rechts). Foto:

District kampioen voor menvereniging DIO

Sport Sport 223 keer gelezen

SCHIJNDEL / UGCHELEN | Op zaterdag 20 en zondag 21 mei werd in Kronenberg het district kampioenschap zuid Nederland verreden van het samengestelde mennen, daarnaast namen diverse leden van menvereniging DIO deel aan een samengestelde menwedstrijd in Ugchelen.

De eerste wedstrijden van het seizoen werden onder slechte weersomstandigheden verreden, maar de weergoden waren nu gunstig gestemd en zorgden voor prachtig weer.

Op zaterdag werden de eerste twee onderdelen verreden, de dressuur en de vaardigheid. Op zondag kwamen de deelnemers aan de start voor de marathon, welke bestaat uit twee wegtrajecten van in totaal 15 km lengte die in een bepaalde tijd afgelegd moesten worden. In het tweede deel werden door de deelnemers 6 hindernissen verreden, waarbij de snelheid erg belangrijk is. De strafpunten van de 3 onderdelen worden bij elkaar opgeteld en degene met de minste strafpunten per rubriek is de winnaar. Voor Maaike Stoop was dit haar debuutwedstrijd met een mooi resultaat, district kampioen tweespan pony klasse L.

Overige uitslagen Kronenberg:
Paul Aarts, 6e plaats enkel span paard klasse L
Christel Schel, 11e plaats, enkel span paard klasse L
Sjors Siebers, 5e plaats, vierspan pony klasse M

Uitslagen Ugchelen:
Linda Smits, 9e plaats enkel span pony klasse M
Hans van den Broek, 6e plaats enkel span paard klasse L
Piet Peepers, 1e plaats enkel span paard klasse M

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant