default
default Foto: Tom Helling

RKSV Schijndel sluit weer aan bij de top van de competitie

Sport 289 keer gelezen

SCHIJNDEL | De wedstrijd tegen Groesbeekse boys werd eerder dit seizoen met 1-1 afgesloten. Groesbeekse boys is de hekkensluiter van de competitie maar zeker geen ploeg is om te onderschatten. Rksv Schijndel dat last heeft van enkele blessures en afwezigen, hierdoor werd Thomas jan van Raaij wat normaal gesproken een verdediger is in de spits gepositioneerd.

In de 9 de minuut werd Thomas-Jan weg gestuurd door een geweldig pass van Thomas Kastelijn die rustig werd afgemaakt door middel van een bekeken stiftje. Na 15 minuten werd keeper Jarne gordijn vervangen door Roy Schouten. In de 16 de minuut stond Björn Blummel oog in oog met de keeper van Groesbeek maar vond de keeper op zijn weg. Uit de gekregen corner werd een overtreding gemaakt op een Schijndel aanvaller, penalty. Thomas Kastelijn mocht aanleggen maar de keeper van Groesbeek had een uitstekende redding in huis. In de 30ste minuut kwam Groesbeek er goed uit maar door een geweldig verdedigende actie van Stijn van Liempd werd deze onschadelijk gemaakt.

Na de rust ging het spel gelijk op, in de 58 ste minuut moest de geblesseerd Björn Blummel plaats maken voor Thomas van Liempd. In de 59 ste minuten maakte de aanvoerder van Groesbeekse boys een overtreding wat hem zijn 2e gele kaart van de middag opleverde. Doordat Schijndel met een een man meer stond resulteerde dit in meer bal bezit, Groesbeek zetten daar veel strijd tegen over wat resulteerde in wat kansjes voor Groesbeek maar deze werden niet benut. Ondanks dat Schijndel met een man meer op het veld stond werd er slordig omgegaan met het balbezit waardoor hier weinig voordeel uit werd gehaald. In de 80 werden de moegestreden Brent Blummel en Thomas Kastelijn vervangen door Timo Vette en Sharam Heshmatollah. Door goed doorzetten van Thomas Jan werd in de 90ste minuut Timo vette weggestuurd die deze kans goed afronden, 2-0. In de 96 ste minuut wist Groesbeek nog een aansluitingstreffer te maken waardoor het nog spannend werd in de slot fase. Er volgden nog enkel gevaarlijke corners maar deze werden onschadelijk gemaakt door de Schijndels verdediging.

Door deze winst in Groesbeek doet Schijndel goede zaken. En kan Schijndel weer aansluiten met de top van de competitie.