Den Dungen - SV Avanti'31
Den Dungen - SV Avanti'31 Foto: Piet van Vorstenbosch

Avanti’31 verliest voor het eerst dit seizoen

Sport Sport 387 keer gelezen

SCHIJNDEL | Den Dungen was afgelopen zondag in een teleurstellende wedstrijd te sterk voor Avanti’31. Op de eerste nederlaag van dit seizoen was helemaal niets aan te merken. Avanti’31 was geen moment in de wedstrijd en een overigens ook niet groots spelend Den Dungen won verdiend met 2-0.

In de eerste helft had Avanti’31 in eerste instantie wel veel balbezit maar dat balbezit leverde vooral corners maar geen kansen op. Den Dungen zette steeds meer druk op het middenveld van Avanti’31 wat resulteerde in veel balverlies. De eerste kans in de wedstrijd kwam in de 18e minuut voor Den Dungen na een snelle aanval. De bal eindigde in het zijnet. Vijf minuten voor de rust kwam Den Dungen op voorsprong. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd hoog voor het doel gebracht. De bal bleef even hangen op de wind waardoor de verdediging mistastte en het was Sven Eijkemans die kon inschieten, 1-0, en dat was ook de ruststand.

Al snel in de tweede helft wist Den Dungen de voorsprong te vergroten. Na weifelend optreden van meerdere Avanti-verdedigers wist Gijs van Alebeek de 2-0 te scoren. Avanti’31 probeerde vervolgens wel om de wedstrijd nog te laten kantelen, maar te veel spelers hadden een off-day waardoor Avanti’31 geen moment de tegenstander onder druk kon houden. Het was pas in de 71e minuut dat Avanti’31 de eerste echte kans in de wedstrijd kreeg. Een goede combinatie tussen Geert van Heeswijk en Renzo Brus bracht Renzo alleen voor keeper Thies Kooijmans, maar de keeper wist ten koste van een corner redding te brengen. De Dungense doelman wist even later ook Geert van Heeswijk nog van scoren af te houden. Ook het inbrengen van Adesh Chedi en Jelle Verhoeven leverde geen succes meer op en Den Dungen kon eigenlijk gemakkelijk de overwinning over de streep trekken.

Met deze nederlaag is de spanning in de competitie weer helemaal terug. Avanti’31 deelt de koppositie nu met Margriet. Komende zondag komt het Geffense Nooit Gedacht naar De Molenheide. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.00 uur.