Afbeelding

Schijndel/DE WIT wint verdient van SSS’18

Sport Sport 340 keer gelezen

SCHIJNDEL | Na een 0-1 ruststand weet Schijndel/DE WIT met twee fraaie doelpunten de achterstand om te buigen in een verdiende overwinning. Schijndel/DE WIT – SSS ‘18: 2-1

Tegen een tegenstander waar de eerste wedstrijd van de competitie weliswaar van werd gewonnen, maar die in de laatste wedstrijden voor de winterstop maar liefst tien punten verzamelde, was Schijndel/DE WIT vooraf gewaarschuwd. En een overwinning en gelijkspel in de aanloop naar de herstart van de competitie is óók geen garantie voor succes.

Schijndel/DE WIT kwam deze zondag goed uit de startblokken en het was Tijn Niemeyer die de 1-0 op zijn schoen had, maar vervolgens zijn inzet langs de verkeerde kant van de doelpaal zag gaan. Vervolgens was het Sport Sterk Spieren uit Overloon dat de betere kansen afdwong. Twee keer in de eerste 20 minuten moest Jarne Gordijn handelend optreden om zijn doel schoon te houden. In de 22e minuut zag SSS’18 een fraaie aanval beloond. De vrij staande Tymo van de Pas rondde een voorzet keurig met het hoofd af, waardoor SSS’18 de leiding nam. Het voordeel van de wind in de rug voor SSS’18 maakte het er vervolgens voor Schijndel/DE WIT in het eerste bedrijf niet gemakkelijker op. Als dan ook de passing onvoldoende loopt, dan is het niet gemakkelijk om de tegenstander je wil op te leggen.

Na de thee zagen de toeschouwers een ander spelbeeld. Schijndel/DE WIT was bijna voortdurend op de helft van de tegenstander te vinden en domineerde vanaf de 45e minuut. En dat leverde meteen de gelijkmaker op. De uitstekend over links opgekomen wing-back Bart de Wit zette voor, waarna Thomas Kastelein de bal panklaar legde voor Stan Guns die met het hoofd afrondde: 1-1. Schijndel/DE WIT tankte hier vertrouwen uit en bleef het doel van Sjoerd Cornelissen opzoeken. Schoten van Thomas Kastelijn en Stan Guns misten richting en een kopbal van Stijn van Liempd ging naast. Schijndel/DE WIT zag in de 40e minuut van de tweede helft haar spel beloond worden met een prachtig doelpunt van Thomas Kastelijn. Van ver buiten het 16-meter gebied krulde hij de bal in de bovenhoek achter de doelman van SSS’18. Een verdiende voorsprong die ook in de laatste minuten van de wedstrijd niet meer in gevaar kwam.

Schijndel/DE WIT heeft vandaag goede zaken gedaan. In een competitie waar de teams elkaar nog niet veel ontlopen en winst of verlies een groot verschil kan betekenen op de ranglijst, zijn drie punten ‘goud waard’. Zeker als dit de eerste wedstrijd is na de winterstop.

Volgende week speelt Schijndel/DE WIT in Boxmeer tegen Olympia’18 waar eerder in dit seizoen van werd verloren; dus een extra reden om met drie punten huiswaarts te keren.