Ereleden Ton Vorstenbosch en Wim van Uden
Ereleden Ton Vorstenbosch en Wim van Uden Foto:

Handboogvereniging Amicitia huldigt jubilarissen

Sport Sport 318 keer gelezen

SCHIJNDEL | Ton Vorstenbosch en Wim van Uden zijn tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Handboogvereniging Amicitia in het zonnetje gezet.

Ton Vorstenbosch is al 40 jaar actief schutter bij Amicitia. Op zijn 20ste begon hij met schieten en binnen enkele jaren wist hij zich te verzekeren van een plaats in het eerste team. Hij was 9 jaar lang schutterskoning en veroverde in 2009 in de derde onderlinge confrontatie op een rij, de keizerstitel op Wim van Uden. Ook als bestuurder is Ton actief. Hij is al vele jaren wedstrijdsecretaris van de vereniging. Ton kreeg een zilveren onderscheiding van de Nederlandse Handboogbond.

Wim van Uden is al 50 jaar actief schutter bij Amicitia. Op z’n 15e was hij als jeugdschutter al kampioen van Brabant en op zijn 17e kreeg hij een plaats in het eerste team. Wim is al 35 jaar de voorzitter van Amicitia. In 1991 veroverde hij de keizerstitel. Nadat hij de titel moest afstaan aan Ton Vorstenbosch, won hij die titel vorig jaar weer terug. Wim kreeg een gouden onderscheiding van de Handboogbond.

Vanwege hun bestuurlijke verdiensten voor de vereniging en omdat Ton en Wim al decennialang de vaste kern vormen van het 1e team van Amicitia, werden beide schutters vervolgens ook benoemd tot ereleden van de Koninklijke Handboogvereniging Amicitia.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant