Afbeelding

NK baan: zilver voor Cas Metten en brons voor Andries Knapen

Sport Sport 108 keer gelezen

Op zaterdag 21 januari werd in Amsterdam het NK op de baan omnium duur verreden. In de titelstrijd voor categorie 6-7 behaalde Cas Metten een mooie 2de plaats in de eindrangschikking en daarmee de zilveren medaille. Andries Knapen legde met een 3de plaats beslag op het brons.

Bij de nieuweling-jongens behaalde Lucas Demuyt een 4de plaats in de eindrangschikking. Hij kwam 3 punten te kort voor het erepodium. In de afsluitende puntenkoers had hij het peloton op een ronde gereden en steeg zodoende naar een 4de plaats.

Fem van Empel wint in Benidorm(E)

In het Spaanse Benidorm werd op zondag 22 januari de voorlaatste WB-veldrit van het seizoen verreden. Bij de vrouwen nestelden zich na de start 2 rensters op kop. Fem van Empel en Puck Pieterse. Even later sloot Shirin van Anrooij bij de twee aan. De Italiaanse Silvia Persico kwam een ronde later aansluiten. Persico moest zo nu en dan lossen maar kon diverse malen weer aansluiten. Met nog een ronde te gaan moest ze afhaken. Toen Fem aan het begin van de laatste ronde een rush plaatste kon alleen Pieterse volgen. Van Anrooij moest een gaatje laten. Fem en Pieterse gingen ze de finale in en voerden ze een duel op de scherpst van de snede. In de laatste honderden meters na de balken was het Fem die zich de snelste toonde en Pieterse naar plaats 2 verwees. Van Anrooij werd 3de. Het was voor Fem de 7de wereldbekeroverwinning van het seizoen. Door deze overwinning sleepte Fem tevens de wereldbeker in de wacht. Zij is niet meer te achterhalen door Pieterse die tweede staat.

In de wedstrijd voor junioren waren de verschillen vooraan klein. Een groep van zes renners gingen in de laatste rond uitmalen wie er ging winnen. Guus van den Eijnden was één van hen. Hij eindigde uiteindelijk als 6de op 5 seconden van de winnaar, de Belg Yordi Corsus die zijn landgenoot Seppe van den Boer nipt voorbleef. Bij de beloften-mannen behaalde Bailey Groenendaal een 22ste plaats. Hij moest 2:41 min. toegeven op de Belg Thibaut Nys die zegevierde.

Zonnebeke(B)

In het Belgische Zonnebeke werd op zaterdag 21 januari een internationale veldrit verreden ondanks het feit dat er diverse renners en rensters ontbraken i.v.m. de wereldbekerveldrit op zondag in het Spaanse Benidorm. In de wedstrijd voor de vrouwen behaalde Larissa Hartog een 8ste plaats.

Uit de krant

Uit de krant