WEC verspeelt punten tegen Tongelre.

WEC verspeelt punten

Sport Sport 351 keer gelezen

WIJBOSCH | Vandaag de voorlaatste ronde voor de winterstop, de wedstrijd thuis tegen nr. 12 van de ranglijst Tongelre. Belangrijk voor WEC om vandaag weer voor de driepunter te gaan om op de veilige vijfde plek te blijven van de ranglijst.

De eerste helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd, en was het Tongelre wat de beste kansen creëerden. Het bleef bij schoten van afstand die ver over het doel van keeper van Oss gingen en dus geen echt gevaar opleverde. Na een half uur spelen was het wel raak door een goede actie van de spits van Tongelre die zich knap vrijspeelde en de bal kon afleggen aan de linksvoor die de bal knap inschoot en zo de 0-1 op het scorebord kon zetten. Een behoorlijke tegenvaller voor WEC die maar moeilijk aan een goede aanval kon komen, en regelmatig slordig speelde. In blessuretijd kwam dan toch een goede aanval, via aanvoerder Yanno van der Heijden die goed de achterlijn op zocht en uit zijn voorzet was het Alim Kagermanov die de 1-1 kon scoren. Rust 1-1 Na rust een aandringend WEC dat de druk opvoerde en de bal beter liet rondgaan. Er ontstonden een paar kansjes maar ook Tongelre kreeg via de counter nog een paar mogelijkheden. Vlak voor tijd leek de beloning voor WEC te komen maar de bal die werd ingekopt door verdediger Roan van Bergen werd zeer knap gered in de uiterste bovenhoek van het doel, door de keeper van Tongelre. Hiermee bleven de teams steken op een 1-1 gelijkspel, helaas weer geen 3 punten voor WEC. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Tivoli in Eindhoven. Hopen dat ze daar een goed resultaat gaan boeken om met een gerust gevoel de winterstop in te gaan.