Rolstoelhandballers in actie.
Rolstoelhandballers in actie. Foto: Anco van den Berg

HV Zephyr organiseert groot rolstoelhandbal toernooi in Schijndel

Sport Sport 221 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zondag 11 december houdt HV Zephyr in sporthal Dioscuren te Schijndel een groot rolstoelhandbaltoernooi, genaamd het Oliebollentoernooi. Er wordt gespeeld door zes verschillende teams. Een team bestaat uit invalide, maar ook valide spelers en speelsters. Er wordt gespeeld in toernooivorm. De teams zijn afkomstig uit diverse plaatsen in Nederland en ook het Schijndelse Zephyr zal hieraan deelnemen. De aanvang van het toernooi is om 10.00u en zal eindigen om 15.00u. De entree is gratis.

Zoals uit het bovenstaande blijkt, is rolstoelhandbal voor zowel valide als invalide spelers en speelsters. Er wordt gespeeld door mensen die volledig rolstoelafhankelijk zijn, maar ook door personen die kampen met een blessure of gewoon lekker willen handballen zonder goed uit de voeten te kunnen. Zephyr heeft enkele rolstoelen beschikbaar. Het is dus niet noodzakelijk dat je zelf een rolstoel hebt om eens te komen sporten. 

Heb je interesse, ze trainen in principe elke maandag van 19.30u tot 21.00u. Naast het sporten is er meestal ook nog tijd voor “de derde helft”, ofwel een drankje en even lekker napraten in de kantine van de sporthal. Als er voldoende animo is spelen ze een aantal toernooien. Dit is op vrijwillige basis. Als het allemaal lekker loopt zijn er zelfs mogelijkheden om uitgenodigd te worden voor het Nederlands team. 

Het Nederlands team is afgelopen maand tweede geworden van Europa tijdens het EK. Tijdens het toernooi zullen enkele spelers aanwezig zijn die hebben gespeeld met het Nederlands team. Voor meer informatie over rolstoel sporten Ad Martens, 0628977661 of rolstoelhandbalzephyr@ziggo.nl.

Uit de krant

Uit de krant