Een goed bezochte vorige editi van het toernooi.
Een goed bezochte vorige editi van het toernooi.

Grootste ITF Taekwon-Do Jeugdtoernooi van Nederland in Sint-Oedenrode

Sport Sport 751 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Op zondag 25 september vindt er wederom het grootst ITF Jeugd Taekwon-Do toernooi plaats in de sporthal de Streepen te Sint-Oedenrode: de Fuji Mae Kids Cup. Voor de 7e maal organiseert Taekwon-Do Chong Do Kwan uit Schijndel dit landelijk toernooi.

Met meer dan 260 deelnemers van 26 verschillende scholen zullen de deelnemers strijden voor de prijzen. Het toernooi is opgedeeld in diverse onderdelen voor jeugd tot en met 14 jaar. Tevens zijn er verschillende leeftijd- en bandklasses zodat iedereen meerdere gelijkwaardige deelnemers tegen komt.

Bij de Tul (Taekwon-Do stijlfiguren) draait het om kracht, correct uitgevoerde technieken, balans, het juiste patroon enz. Zij worden beoordeeld door een vakkundige jury. Ook zijn er voor de jeugdige deelnemers de Taekwon-Do springtechnieken. De kinderen zullen op grote hoogte een bal of plank moeten raken, wie van de poule zal er het hoogste kunnen schoppen?

Ook het unieke onderdeel breektechnieken staat op het programma. Zo ingericht dat jeugd vanaf 12 jaar en blauwe band, en dus de nodige ervaring, kunstof planken kunnen breken In een daarvoor speciaal ontworpen houder. Met diverse technieken zullen de planken gebroken moeten worden. Bij dit onderdeel kan men goed zien wie met de juiste techniek de meeste planken weet te breken.

Het Taekwon-Do sparring onderdeel is opgedeeld in verschillende klasse, geheel niet raken voor kinderen van t/m 8 jaar, het semi contact sparren voor 9 t/m 11 jaar waarbij niet op het hoofd geraakt mag worden, en voor deelnemers van 13 jaar en ouder waarbij onder de normale semi contact regels wordt gespard. Een vakkundige jury zal hiervoor de puntentelling bijhouden.

“Uniek van dit toernooi is dat alle deelnemers kunnen strijden tegen alle andere deelnemers van hun poule, zo kunnen ze flink wat ervaring op doen, juist waar dit toernooi voor bedoeld is! Net als voorgaande jaren zullen wij er een prachtig toernooi van maken. Het toernooi wordt georganiseerd door Chong Do Kwan in samenwerking met de Internationale Taekwon-Do Federatie Nederland. Chong Do Kwan verzorgt Taekwon-Do lessen in Son en Breugel, Best en Schijndel”, aldus de organisatie. “U bent van harte welkom om dit unieke toernooi te komen bekijken! Wij zien u graag bij dit evenement op zondag 25 september, in Sporthal de Streepen.”

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant