Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Ontknoping van de NK Solexrace in Schijndel

Sport 48 keer gelezen

SCHIJNDEL | Een aantal weken geleden kon je op de Leemputtenbaan de solexrace over 150 mijl bekijken, een waar spektakel met heel veel strijd tussen de verschillende teams. Zaterdag 2 juli is er de tweede wedstrijd in Schijndel nu niet over 150 mijl, maar een wedstrijd over 6 manches

Op de wedstrijddag worden de solexen tussen 8.00 uur en 11.00 uur gekeurd, waarna er tussen 11.00 uur en 12.00 uur getraind gaat worden door de teams. Om 13.00 uur zal dan de eerste manche van start gaan. Elke manche zal 30 minuten duren met daaropvolgend 15 minuten pauze. Na 3 manches zal er een pauze zijn van een half uur. Er zal een strak schema gehanteerd worden, dit is een onderdeel van de wedstrijd.

De startpositie bepaling van 2e, 3e, 4e, 5e, en 6e wedstrijd kan nog voor verrassingen gaan zorgen. De winnaar van elke manche moet bij de volgende manche namelijk achteraan starten. Dus hoe sneller je bent, hoe verder je bij de start naar achteren  wordt gepositioneerd.

Mocht iemand de “150 mijl” niet mee gereden hebben dan is er nog niks verloren, er zijn namelijk nog zes wedstrijden te gaan .

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant