Shadé in actie tijdens het toernooi.
Shadé in actie tijdens het toernooi. Foto: Sandra Janssen

Shadé van Oorschot pakt brons op de Nederlandse Kampioenschappen

Sport Sport 25 keer gelezen

ROTTERDAM | Shadé van Oorschot uit Schijndel turnde op 25 juni de Nederlandse Kampioenschappen in de AHOY te Rotterdam. Op de meerkamp behaalde ze brons, een geweldige plek in een sterk deelnemersveld met internationale toppers.

Als allerlaatste deelneemster zette ze op de balk zelfs de hoogste score van de avond neer. Shadé: “Ik was helemaal niet bezig met medailles. Als je als laatste turnt weet je dat iedereen naar je kijkt, maar het lukte om rustig en geconcentreerd te blijven. Dat ik als een van de jonkies uiteindelijk met brons naar huis zou gaan had ik absoluut niet verwacht. Ik wilde hier graag een stabiele wedstrijd turnen en laten zien wat ik waard ben. Het is zo gaaf dat ik mijn eigen verwachtingen heb overtroffen!”

Omdat Shadé zich zowel op de balk als op de vloer in de top 6 nestelde, mocht ze op zondag de balk- en vloerfinale turnen. Ze werd hier 4e op balk en 6e op vloer. De meerkamp van zaterdag was tevens de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Europese Kampioenschappen, die van 11 tot 14 augustus worden gehouden in de Olympiahalle in München. Tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd in Heerenveen op 18 juni wist ze een al knappe vijfde plek te behalen in hetzelfde deelnemersveld.

Na blessureleed en een kwakkelende gezondheid bracht de Worldcup in Varna, eind mei, de ommekeer. Hoewel ze daar op het nippertje een finale misliep, bracht de internationale ervaring haar voldoende energie en inspiratie om door te zetten richting de EK-kwalificatie. Of Shadé daadwerkelijk met het Nederlandse team mag afreizen naar München wordt besloten op wordt 4 juli.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant