Afbeelding
Foto: Landmans Unie 1843

Nieuwe koningen bij Landmans Unie

Sport Sport 190 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op 21 mei is er bij Landmans Unie tijdens het Koningsschieten geschoten voor de titel van Koning(in). Nadat de dag traditiegetrouw is geopend met de gebedsviering zijn de eerste dertig pijlen verschoten.

Na deze dertig pijlen is bekend geworden wie de Koningstitels bij de jeugd in ontvangst mochten nemen. Bij de recurve cadetten was dit Guy van Herk en bij de compound cadetten Title Rattana. Bij de recurve aspiranten is na enige strijd Boris Dupont als Koning uit de strijd gekomen, gevolgd door zijn ridder Mirk van den Brak en Thein Hellings als vaandrig.

Na de heerlijke lunch is de strijd voor het Koningsschap bij de compounders en recurves voortgezet met nogmaals veertig pijlen. Bij de compounders wordt de vaandel het komende jaar gedragen door Marc Steenbakkers en ondersteund Robert-Jan van Gogh, als ridder onze nieuwe Koning Frans Schaap.

Jeroen Heijmans mag zichzelf het komende jaar de Koning in de recurve klasse noemen, zal Harry Louwerensen hem in de strijd ondersteunen als ridder, gevolgt door Wil van de Ekart als vaandrig. “Het was een zeer geslaagde dag. Bedankt aan alle vrijwilligers en schutters,” aldus de organisatie.

Uit de krant

Uit de krant