Afbeelding

Wedstrijdverslag kampioenswedstrijd RKSV Schijndel

Sport Sport 629 keer gelezen

SCHIJNDEL | Met een 5-0 overwinning tegen DSC is Schijndel/DE WIT overtuigend kampioen geworden in de 3e klasse C.

Met zeven punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan, en de wens om tijdens een thuiswedstrijd kampioen te worden, speelde Schijndel/DE WIT vanaf het eerste fluitsignaal de spanning van zich af. Uit de eerste de beste aanval via Jens Gordijn en Tjeerd Gordijn, opende Marc Onwezen met een machtig schot de score. En dat gaf meteen het gewenste vertrouwen, tegen een tegenstander die vooraf als ‘taai’ werd omschreven op basis van de wedstrijd eerder in het seizoen in Kerkdriel, die in een gelijkspel eindigde.

Vanaf de openingstreffer was het Schijndel/DE WIT dat de klok sloeg, wat o.a. tot uitdrukking kwam in de vele corners. Corners die voor het nodige gevaar zorgden voor het doel van keeper Jos van Mook, maar die niet verzilverd werden. Op slag van rust was het dan toch raak. Uit een voorzet van Marc Onwezen wist Tjeerd Pijnenburg, de topscoorder van het team, raak te koppen: 2-0. Met deze voorsprong en het spelbeeld kon Schijndel/DE WIT met een gerust gevoel het kleedlokaal op zoeken.

In het tweede bedrijf zagen de vele supporters opnieuw een dominerend Schijndel/DE WIT. Was er al twijfel of ‘het vandaag zou gebeuren’, dan maakte Thomas van Liempd daar in de 66e minuut een einde aan. Uit een fraaie voorzet van Bart de Wit wist hij met het hoofd de bal tegen de touwen te werken: 3-0. Met deze veilige stand op het scorebord vond trainer Henry van Alebeek het tijd om zoveel mogelijk spelers speeltijd te geven. Tijn Niemeyer, Jordy Broks, Jirre Kremmer, Tommy van Schijndel en Björn Blummel mochten eveneens hun aandeel aan deze kampioenswedstrijd leveren. Terwijl de champagne en de bloemen voor de dag werden gehaald wisten de geel-blauwen nog twee maal te scoren. In de 85e minuut bracht Stan Guns met een mooi afstandsschot de stand op 4-0 en in de 91e minuut was het een DSC-verdediger die in eigen doel kopte.

Met deze 5-0 overwinning heeft Schijndel/DE WIT de kroon gezet op een fraai seizoen. Met 57 punten uit 24 wedstrijden, waarvan 17 wedstrijden in winst werden omgezet en slechts één wedstrijd werd verloren, mag gesproken worden van een terechte kampioen. Een kampioen die tien jaar na het laatste kampioenschap weer een feestje kon gaan bouwen op het Zuideinderpark. We feliciteren de spelers en de staf met dit mooie wedstrijd en we zien uit naar de wedstrijden in de 2e klasse.

Maar voor het zover is speelt Schijndel/DE WIT nog twee competitiewedstrijden. Zondag 29 mei in Tiel tegen het plaatselijke RKTVC en op maandag 6 juni thuis tegen Nooit Gedacht.