Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Flessenactie tijdens schone jubileumeditie Avondvierdaagse

Sport Sport 195 keer gelezen

SCHIJNDEL | Tijdens winkelopeningstijden kan er nog tot en met 28 mei ingeschreven worden bij Tabacconist Jan van Roessel, Hoofdstraat 95, Schijndel.  nschrijfgeld voor vier dagen is bij voorinschrijving slechts € 4,-. Tijdens de Avondvierdaagse kan er ook ingeschreven worden bij het inschrijfbureau in ’t Spectrum. Het inschrijfgeld voor vier dagen is dan € 5,-. Om wachttijd bij het inschrijfbureau te voorkomen, is het raadzaam om van de voorinschrijving gebruik te maken. Er kan 5, 10 of 15 kilometer gelopen worden en er is ook een speciale rolstoelroute van 5 km.

Na twee jaar afwezigheid is het dinsdag 31 mei zover: het begin van de Schijndelse Avondvierdaagse. Het beloven vier fantastische dagen te worden vol wandelplezier en gezelligheid. Het is dit jaar voor de 10e keer dat de Avondvierdaagse in Schijndel georganiseerd wordt. Daarom is er voor alle wandelaars een extra traktatie op vrijdag 3 juni na de intocht. Daarnaast zijn er elke dag traktaties onderweg, welke beschikbaar zijn gesteld door diverse sponsoren. Ook voor de muzikale invulling is gezorgd.

Flessenactie voor Oekraïne
Dit jaar organiseert de Avondvierdaagse Schijndel in samenwerking met PLUS Bertrams een flessenactie voor Oekraïne. Tijdens de Avondvierdaagse kan iedereen lege statiegeldflessen meebrengen naar ’t Spectrum en deze deponeren op de aangegeven plek op het buitenplein. Het statiegeld komt ten goede aan een nog nader te bepalen goed doel voor Oekraïne.

Schone avondvierdaagse
Dat we zuinig moeten zijn op de natuur en ons milieu is wel bekend. Daar wil de Avondvierdaagse graag een steentje aan bijdragen. Bij vertrek liggen er in ’t Spectrum groene zakjes gemaakt van gerecycled materiaal. Dit zakje kan meegenomen worden om daar je eigen afval in te doen, maar kan ook gebruikt worden voor afval wat je onderweg opraapt.

Feestelijke intocht
Op vrijdag 3 juni zal er van de laatste kilometer een feestelijke intocht gemaakt worden. Wandelaars die deel willen nemen aan de intocht, worden geadviseerd om deze vrijdag op aangepaste tijden te starten: de 15 km om 17.00 uur, de 10 km om 17.30 uur en de 5 km om 18.30 uur. Op het einde van de route komen alle wandelaars bij elkaar in het Jansenpark aan de Hoofdstraat. Rond 20.00 uur zal van hieruit aan de intocht worden begonnen. De route loopt via Molenhof, Molenstraat, Hoofdstraat, Centrum (langs de glazen boerderij) en Kluisstraat naar ’t Spectrum. Natuurlijk is het voor de wandelaars heel leuk als er langs het laatste gedeelte van de route mensen staan om ze aan te moedigen en te feliciteren met het uitlopen van de Avondvierdaagse. De Avondvierdaagse zal bij ’t Spectrum afgesloten worden met een gezellig feestje.

De 5 en 10 kilometer kunnen starten van 17.30 tot 19.00 uur en de 15 kilometer van 17.30 tot 18.30 uur. Ga je voor een medaille? Deze kan op vrijdag 3 juni na binnenkomst bij het inschrijfbureau worden afgehaald of eventueel op zaterdagmorgen 4 juni tussen 10.00 en 12.00 uur bij ’t Spectrum. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om elke dag mee te lopen, dan is er ook de mogelijkheid om bij het inschrijfbureau in ’t Spectrum per dag in te schrijven voor € 2,-.

Kijk voor meer informatie over de Avondvierdaagse op de nieuwe website www.avondvierdaagseschijndel.nl

Uit de krant

Uit de krant