Afbeelding

Avesteyn en WEC delen de punten

Sport Sport 613 keer gelezen

WIJBOSCH | De ontknoping van het seizoen is nabij, en voor WEC nog een kans op de 3e periodetitel. Voor Avesteyn was het kampioenschap al bijna verkeken en met al een periode op zak, was het voor hun zaak om ongeschonden de wedstrijd door te komen, en te hopen op een missstap van koploper Acht.

De eerste helft was er weinig spannends aan en was hetb een matige vertoning van beide kanten. De enige kans van WEC was een actie van Stef Verhoeven maar hij kreeg de bal na goede solo niet voor op goal geschoten. Avesteyn had een paar schietkansen maar deze gingen hoog over. Ruststand 0-0.

Na rust een zelfde spelbeeld met Avesteyn het meest aan de bal en WEC dat loerde op de counter. In de 60e minuut kreeg WEC een vrijeschop net buiten het strafschopgebied, die ingestudeerd was en de doorgelopen Roan van Bergen liep slim het strafschopgebied in, en uit zijn voorzet kon Luuk van de Vorstenbosch achter zijn standbeen om scoren.0-1 voor WEC. Hierna kwamen er aan beide kanten wat wissels het veld in, en was het Avesteyn dat het initiatief in handen nam op weg naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk vlak voor tijd, uit een lange voorzet kon de bal vrij worden ingekopt en was keeper van Oss kansloos. 1-1. Een eindstand waar beide teams geen baat hebben helaas, voor Avesteyn is het te weinig en werd Acht kampioen, en voor WEC was het te weinig doordat Eli won van Mariahout hebben zij de beste papieren voor de derde periode. Maar het is pas beslist bij het laatste fluitsignaal en daarom gaan ze volgende week weer met goede moed te strijd aan tegen Boskant op sportpark de Glorie in Wijbosch