Lente Boskamp demarreerde in Omloop de Kempen.

Renners wv Schijndel volop in actie

Sport Sport 585 keer gelezen

SCHIJNDEL | De renners en rensters van WV Schijndel waren afgelopen weekeinde weer op diverse fronten actief. De beste klassering kwam op naam van Babette van der Wolf die in Steenbergen in een wedstrijd voor de topcompetitie een tweede plaats behaalde. De Belgische Britt Verbeek behaalde in haar provincie Vlaams Brabant de tweede plaats in het provinciaal kampioenschap. De meeste leden waren actief in en rondom Veldhoven waar diverse wedstrijden verreden werden.

In Steenbergen werd er op zondag 15 mei een wedstrijd in het kader van de topcompetitie voor junioren, junior-vrouwen en nieuweling-meisjes verreden. De wedstrijd voor de junioren eindigde na nog geen drie uur en 114.5 kilometer op de teller in een massasprint. In deze massasprint eindigde Chris Kisters als 15de, Thom van Herwaarden als 18de, Guus van den Eijnden als 20ste en Ed Uptegrove als 22ste. De nieuweling-meisjes en junior-vrouwen reden een gecombineerde wedstrijd over 76.3 kilometer. De dames van WV Schijndel reden een aanvallende wedstrijd. Desondanks draaide het uit op een massasprint waarin Anna van der Meiden de sprint aantrok voor Babette van der Wolf. Babette greep met een 2de plaats net naast de overwinning bij de junior-vrouwen. Anna eindigde nog als 4de. Nikki Souren werd 5de terwijl Jony van der Eijnden als 10de eindigde. Lisa van Heel kwam als 13de over de eindstreep. Sasha de Waal werd 18de en voor Dewy van Gijsel was er een 30ste plaats. Joëlle Eenkhoorn werd als 6de nieuweling-meisje geklasseerd.

Halle-Buizingen(B)
In het Belgische Halle-Buizingen werd op zaterdag 14 mei de GP Wijlen Michel Bellemans verreden. Deze wedstrijd was tevens het Provinciaal Kampioenschap van de provincie Vlaams Brabant. Britt Verbeek behaalde een 16de plaats in deze wedstrijd wat goed was voor een zilveren medaille in het provinciaal kampioenschap.

Omloop der Kempen
Op zondag 15 mei werd er in en rondom Veldhoven de SIMAC Omloop der Kempen verreden. Na 190 kilometer wedstrijd wisten twee renners het peloton nipt voor te blijven. Roel van Sintmaartensdijk van VolkerWesssels versloeg medevluchter Arne Peters van Allinq in de sprint. Huub Artz eindigde als 26ste. Tijn Louwerensen werd 38ste. Koen van Helvoirt werd 51ste. Teun Teulings werd 94ste op 2:35 min met in zijn wiel Stijn Hanegraaf die 95ste werd. Pete Uptegrove kwam tijdens de bevoorrading zwaar ten val en Jordi van Heijst moest met materiaalpech de strijd verlaten.

Everberg(B)
In het Belgische Everberg werd op zondag 15 mei een wedstrijd in het kader van de Women Series verreden. Na 97.2 kilometer lag het deelnemersveld in diverse groepen. Lisa van Helvoirt zat in de eerste grote groep en behaalde een 8ste plaats op 53 seconden van de Belgische Saartje Vandenbroucke die zegevierde. Lente Boskamp werd 24ste. Dorien Hoog Antink zat in een groep op 1:02 min. en eindigde als 40ste terwijl Rose Kloese als 63ste eindigde. Scarlett Souren kende een slechte dag en eindigde als 76ste op 4:35.

ZLM Omloop der Kempen
In en rondom Veldhoven werd op zaterdag 14 mei de ZLM Omloop der Kempen voor vrouwen verreden. Deze UCI 1.2 klassieker ging over een afstand van 125.3 kilometer. WV Schijndel nam hier met de vrouwen U23 formatie deel en daarnaast namen diverse andere vrouwelijke leden deel met de ploegen waar ze dit seizoen deel van uitmaken. Na diverse ontsnappingen, met daarbij onder andere Lisa van Helvoirt en Lente Boskamp, eindigde de wedstrijd toch in een massasprint. In deze sprint, die ontsierd werd door een valpartij, behaalde Sofie van Rooijen (Parkhotel Valkenburg CT) achter de Italiaanse Rachele Barbieri een mooie 2de plaats. Céline van Houtum (Multum Accountants Ladies CT) eindigde als 19de. Rosalie van der Wolf (Parkhotel) werd 21ste, Sylvie Swinkels (Team Coop-Hitec Products) 24ste, Laura Molenaar 25ste, Yuli van der Molen (AG Insurance - NXTG Team) 35ste, Lente van Boskamp 40ste, Lisa van Helvoirt 41ste, Cecilia van Zuthem 63ste. Sanne van Heel werd 83ste op 29 seconden. Leonie Bos (Parkhotel) werd 88ste op 36 seconden. Voor Dieke Hendriks was er een 99ste plaats op 55 seconden.

Woerden
Op zondag 15 mei werd de Ronde van Woerden verreden. In de wedstrijd voor de nieuwelingen behaalde Cas Krebbers een 17de plaats. Mendo van Leeuwen eindigde als 29ste. Bas van Heeswijk werd als 42ste geklasseerd en Job Stam als 44ste.

Veldhoven
In afwachting van de aankomst van de klassieker voor vrouwen van de Omloop van der Kempen werden in Veldhoven twee afwachtingswedstrijden verreden. De wedstrijd voor de nieuwelingen eindigde in een massasprint waarin Cas Krebbers een 5de plaats behaalde. Lucas Demuyt werd 11de, Bram Vugts 12de, Sven van Wijgerden 16de, Thijs Dahler 17de, Mendo van Leeuwen 21ste, Jaro Danklof 24ste, Bas van Heeswijk 26ste, Thijs Beckers 36ste en Luuk van Schipstal 38ste. Twee renners wisten bij de junioren uit de greep van het peloton te blijven na anderhalf uur wedstrijd. In het peloton wat sprintte voor drie, eindigde Pete Uptegrove als 6de. Chris Kisters werd 12de, Cas Nuijens 13de, Sjoerd van der Linden 19de en Max van Heeswijk 20ste. Robin Pricken werd als 27ste geklasseerd. 12de Grand Prix du Morbihan Féminin - Trophée Harmonie Mutuelle(F)

In Frankrijk werd op zaterdag 14 mei werd de klassieker 12thGrand Prix du Morbihan Féminin - Trophée Harmonie Mutuelle(UCI 1.1). Parkhotel Valkenburg CT nam hier aan deel met twee leden van WV Schijndel in de gelederen, de jarige Femke Gerritse en Anne van Rooijen. De wedstrijd ging over een afstand van 102.2 kilometer met start en finish in Grand-Champ. Vijf rensters wist uit de greep van het peloton te blijven. De Australische Ally Wollaston bleef de Italiaanse Vittoria Guazzini in de sprint voor. In het uitgedunde peloton van zo’n veertig rensters dat een achterstand had van 1:28 min. eindigde Anne als 12de en Femke als 40ste.

Amersfoort
Na de wedstrijden voor de jeugd werden er in Amersfoort op zaterdag 14 mei nog een wedstrijd voor de nieuwelingen en een wedstrijd voor de junioren verreden. In de wedstrijd voor de nieuwelingen, waar 3 renners uit de greep van het peloton bleven, sprintte Daan van Rooij naar een 31ste plaats. Job Stam werd 38ste.

Guus van den Eijnden legde in de wedstrijd voor de junioren, die eindigde in een massasprint, beslag op een 7de plaats. Daan Bink eindigde als 19de.

WV Schijndel Jeugd

Op sportpark Zielhorst te Amersfoort werd op zaterdag 14 mei een jeugdronde verreden. Diverse jeugdrenners van WV Schijndel namen hier aan deel. Hun uitslagen:

Cat. 1: 6. Pleun Bunning

Cat. 4: 6. Puck Bunning; 10. Mees Bunning; 12. Hebe van Eijndhoven; DNF Boet de Kleijn

Cat. 5: 8. Niek van Gasteren; 14. Pim van der Linden

Cat. 6: 5. Filijn Demuyt; 7. Andries Knapen; 15. Just van Rooij

Cat. 7: 17. Jaap van der Linden