Afbeelding

Schijndel/DE WIT zet serieuze stap richting kampioenschap

Sport Sport 401 keer gelezen

SCHIJNDEL | Vier wonderschone doelpunten vielen zondag te bewonderen op het sportpark van SC Den Dungen. Drie daarvan waren in het voordeel van Schijndel/DE WIT. Eindstand 1-3.

VV Den Dungen is voor Schijndel/DE WIT een tegenstander waar niet vanzelfsprekend van gewonnen wordt. Eerder dit seizoen werd een moeizaam gelijkspel behaald tegen de groen-witten. Enigszins wakker geschut door het eerdere en doordeweekse gelijke spel tegen de groen-witte formatie uit Oss was Schijndel/DE WIT op het mooie en zonovergoten sportpark vanaf het eerste fluitsignaal bij de les. Schijndel/DE WIT drong meteen aan en zette de Dungense verdediging onder druk. Met als gevolg dat er veel onzekerheid in de verdediging van Den Dungen sloop, waar Schijndel/DE WIT in de 17e minuut van kon profiteren. Een verdedigingsfoutje werd onmiddellijk door Marc Onwezen met een mooi afstandsschot afgestraft en de 0-1 stond op het scorebord. Dat er in deze fase van de wedstijd meer in zat was duidelijk. Tien minuten later liet de verdediging van Den Dungen zich opnieuw verrassen door de prachtig solerende Bart de Wit. Na drie spelers op snelheid gepasseerd te hebben produceerde Bart nog een hard schot dat onhoudbaar achter doelman Thies Kooijmans in het doel verdween: 0-2. En daarmee was het in het eerste bedrijf nog niet gedaan. Opnieuw tien minuten later was het Thomas Jan van Raaij die een vrije trap van Stan Guns fraai met het hoofd afrondde en de ruststand op 0-3 bracht.

Na de pauze was het Den Dungen dat moest aanvallen en voor Schijndel/WIT was het vooral belangrijk om alert en met focus moest blijven voetballen. Tot de ingelaste drinkpauze, halverwege de tweede helft, zat het met de concentratie goed. Echter kort nadat de herstelde Tjeerd Pijnenburg werd vervangen door Sharam Heshmatollah, vond de ingevallen Loek van Grinsven met een fraai afstandsschot een kleine onachtzaamheid in de Schijndel/DE WIT-verdediging voldoende om de stand op 1-3 brengen. Schijndel/DE WIT liet het hierna niet verder komen en nadat er nog kansen waren voor Stan Guns en een kopbal van Sharam Heshmatollah boven op de lat belandde, floot scheidsrechter Van de Wildenburg voor het laatst en kon Schijndel/DE WIT zeer tevreden het kunstgrasveld verlaten.

In de wetenschap dat de directe concurrenten geen fouten maakten leidt Schijndel/DE WIT de stand in de 3e klasse C nog steeds met zeven punten voorsprong . Met nog drie wedstrijden te gaan kan zondag a.s. met een overwinning tegen DSC uit Kerkdriel in de thuiswedstrijd de kampioensschaal in ontvangst nemen. Met het vertoonde spel van deze zondag kan ook deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet worden getreden.