Afbeelding

Schijndel/DE WIT knokt zich prima terug en behaalt een gelijkspel

Sport Sport 389 keer gelezen

SCHIJNDEL | In een wedstrijd met twee gezichten knokte Schijndel/DE WIT zich terug van een 0-2 achterstand en sleept op de valreep een gelijkspel uit het vuur.

De ontlading van zondag jl. tijdens en na afloop van de wedstrijd tegen Margriet leek in het eerste kwart van de wedstrijd tegen FC Schadewijk nog in de hoofden van het team van Henry van Alebeek te zitten. Dat FC Schadewijk geen gemakkelijke tegenstander is voor Schijndel/DE WIT bleek in de uitwedstrijd getuige het gelijkspel dat daar werd behaald. En dat vraagt dus alertheid en focus vanaf de eerste minuut. FC Schadewijk profiteerde daar prima van en zette Schijndel/DE WIT, dat wederom zonder zes geblesseerde basisspelers aantrad, meteen onder druk en vanaf de aftrap was de eerste kans dan ook voor de groen-witte formatie uit Oss. In de 8e minuut was het raak voor FC Schadewijk . Een mooi opgezette aanval over de linkerflank kon worden binnen getikt. Ruim een kwartier later, in de 24e minuut, gevolgd door nog een tegenslag. Een knap genomen en van richting veranderde vrije trap vloog onhoudbaar achter doelman Jarne Gordijn, waardoor Schijndel /DE WIT tegen een 0-2 achterstand aan keek. Dat Schijndel/DE WIT niet bij de pakken neer ging zitten, getuigt van veerkracht en klasse. Dankzij wat omzettingen in het elftal, kon Schijndel/DE WIT nog voor de pauze het aansluitende doelpunt maken. Een voorzet van Stan Guns werd in de 40e minuut uitstekend afgerond door Thomas Kastelijn, waarmee hij Schijndel/DE WIT weer terug in de wedstrijd bracht.

In de tweede helft was het Schijndel/DE WIT dat voortdurend op de helft van de tegenstander op zoek was naar het gelijkmakende doelpunt. In de jacht op het gelijke spel trof men een uitstekende FC Schadewijk-keeper op haar weg. Op miraculeuze wijze en soms met enig kunst en vliegwerk wist hij zijn doel schoon te houden . Zoals in de 60e minuut waar hij binnen tien seconden drie maal redding wist te brengen. Aan de andere kant moest Schijndel/DE WIT zeer op haar hoede zijn voor de counter van FC Schadewijk. In de 79e hield doelman Jarne Gordijn de geel-blauwe formatie ‘in de wedstrijd’ door een knappe redding. Hierdoor geïnspireerd zette Schijndel/DE WIT nogmaals met veel overtuiging aan en wist zich in de 91e minuut beloont door een doelpunt van Thomas-Jan van Raaij. Uit een scrimmage voor het doel maakte hij de verlossende treffer, welke in ieder geval recht gaf op één punt.

Schijndel/DE WIT heeft op deze donderdagavond laten zien over veel doorzettingsvermogen en mentale veerkracht te beschikken. Een compliment aan het gehele team dat na een moeizame start prima terugkwam in de wedstrijd. Zondag a.s. speelt Schijndel/DE WIT een uitwedstrijd in en tegen Den Dungen. Opnieuw een uitdaging, maar met het vertoonde tijdens de wedstrijd tegen FC Schadewijk in het achterhoofd, kan Schijndel/DE WIT met veel vertrouwen afreizen naar Den Dungen.