Afbeelding
Foto:

Diverse Schijndelaren ontvangen Sport Award

Sport Sport 247 keer gelezen

MEIERIJSTAD | Dit weekend maakte de gemeente een tour door Meierijstad om sportkampioenen te huldigen. Ook kregen meerdere Schijndelaren een Sport Award. 

Lees hieronder bij welke Schijndelaren de Sport Awards Meierijstad toer voorbij kwamen, met daarbij de motivatie vanuit de clubs om de vrijwilligers voor te dragen.

Vrijwilligers jeugd:
Tom Berkers (VCH volleybalvereniging): Vanaf zijn 15 jaar is Tom bezig met zijn volleybalvereniging. Als jeugd coach en trainer 3x per week. Daarnaast in het jeugdbestuur allerlei hand en spandiensten. Jeugd kampen organiseren en meegaan. Kabouterdagen organiseren. 3x per week de verantwoordelijkheid voor de kinderen .leuke dingen organiseren met speciale dagen zoals sinterklaas, kerst enz. Daarnaast is hij ook teller en scheidsrechter. Ik vindt het belangrijk dat z’n jong iemand die zich zo inzet voor een familievereniging moeten we ook eens in het zonnetje zetten. Dat verdient hij samen met zijn ploegmaten. Deze moeten we in ere houden.

Teun van Wordragen (RKSV Schijndel/De Wit): Als je zegt rots in de branding dan hebben je het over Teun Wordragen, iemand die altijd klaar staat en met goede ideeën komt. Schouders eronder en kijken wat wel kan.

Bo van Oirschot (Basketbal Schijndel (BVS)): Bo traint (samen met een clubgenootje) de spelertjes van U10 van BVS. Zelfs is ze net 17 geworden. Ze doet dit vol overgave en met heel veel enthousiasme. Zelfs speelt Bo zowel bij BVS (al bijna 10 jaar) als bij Attacus Veghel. Basketbal is haar lust en haar leven, haar grote passie en dit wil ze maar al te graag overbrengen op jongeren. Sinds dit schooljaar studeert zij aan Hogeschool Fontys Sportkunde

Vrijwilligers Volwassenen
Riens van Raaij (Stichting Rolstoeltennis Thadia): Riens geeft op vrijwillige basis tennis training aan jeugd/verstandelijk en lichamelijk beperkte spelers. Dit doet hij vol overgave en enthousiasme. Zelf is hij ook nog een zeer fanatiek tennisspeler, dus een rolmodel voor andere. Daarnaast zit hij in het bestuur van de vereniging. Riens zet zich al jaren in voor voor de gehandicaptensport waaronder paragames

Harry Louwerensen (Landmans Unie): is dag en nacht aanwezig op de club. Hij stuurt alle vrijwilligers aan en is het manusje van alles. Er is geen karweitje dat hij niet kan fixen.

Henk Broks (SV Avanti’31): is al meer dan 55 jaar lid van onze vereniging. Henk (heeft) vervult vele verschillende taken: Jeugdleider en trainer, scheidsrechter, lid van de Technische Commissie voor de Jeugdafdeling waarbij hij verantwoordelijk is voor o.a. indeling elftallen. Verder zijn er vele taken zoals ondersteuning bij jeugdtoernooien, jeugdkampioen, en in organisator van het internationale Brabant Boys Cup toernooi. Dat Henk daarnaast dan ook nog altijd bereid is om bij te springen als er ergens iets dreigt te blijven liggen is bijna vanzelfsprekend. Zo heeft Henk tijdens de coronaperiode mede ervoor gezorgd dat de jeugd, toen het weer kon, heeft kunnen trainen. Hij nam daarbij deels de rol van terreinmeester op zich. Al met al is Henk een echte clubman en staat hij altijd klaar om te helpen.

Michael Smits (RKSV Schijndel): In een periode waarin alles onzeker was Michael Smits degene die de schouders eronder zette waardoor de jeugd toch nog opties en mogelijkheden had om te sporten, hield hij ze op de been en motiveerde ze om in beweging te blijven. Een clubman met het hart op de juiste plek.

Angelo van Melis (Wielervereniging Schijndel): Heeft het dames wielrennen van Wielervereniging Schijndel naar een hoger plan gebracht waardoor Wielervereniging Schijndel bij de top van Nederland hoort.

Daarnaast hebben vele leden van Wielervereniging Schijndel hebben het afgelopen jaar een prestatie op topniveau behaald. Hieronder een overzicht.

Fem van Empel: Wereldkampioen veldrijden U23. Behaald 31 januari 2021 te Oostende (België). 2e Europees Kampioenschap MTB Eliminator vrouwen. Behaald 13 augustus 2021 te Novi Sad in Servië. 3e Europees Kampioenschap Veldrijden Belofte-vrouwen. Behaald 7 november 2021 op de VAM-berg te Wijster.

Karlijn Swinkels: 3e Nederlands Kampioenschap op de weg Vrouwen. Behaald 19 juni 2021 op de VAM-berg te Wijster.

Marith Vanhove: 2e Europees Kampioenschap Baan Scratch Junior-vrouwen. Behaald 17 augustus 2021 te Apeldoorn.
3e Europees Kampioenschap Baan Achtervolging Junior-vrouwen. Behaald 19 augustus 2021 te Apeldoorn.                          2e Wereldkampioenschap Baan Scratch Junior-vrouwen. Behaald 1 september 2021 te Cairo (Egypte) 

Yuli van der Molen: Nederlands kampioen op de Baan Omnium zomer Junior-vrouwen. Behaald 17 juli 2021 te Assen. 3e Europees Kampioenschap Baan Madison Junior-vrouwen (met Nienke Veenhoven). Behaald 22 augustus 2021 te Apeldoorn. 3e Wereldkampioenschap Baan Madison Junior-vrouwen (met Nienke Veenhoven). Behaald 5 september 2021 te Cairo (Egypte)                           

Babette van der Wolf: 3e Nederlands kampioenschap Baan Omnium zomer Junior-vrouwen. Behaald 17 juli 2021 te Assen.

Chris Kisters: 3e Nederlands Kampioenschap Baan Omnium zomer Nieuwelingen. Behaald 17 juli 2021 te Assen. 3e Nederlands Kampioenschap Baan ploegenachtervolging elite/beloften/junioren. Behaald 21 november 2021 te Apeldoorn.

Elise Uijen: 3e Europees Kampioenschap Tijdrijden Junior-vrouwen. Behaald 8 september 2021 te Trentino (Italië).

Natalie van Gogh, Laura Molenaar, Anne van Rooijen en Anna van der Meiden: 2e Nederlands Clubkampioenschap C-categorie. Behaald 2 oktober 2021 te Dronten.

Nikki Souren: Nederlands Kampioen Tijdrijden Nieuweling-meisjes. Behaald 17 oktober 2021 te Peize.

Anna van der Meiden: Nederlands Kampioen Tijdrijden Junior-vrouwen. Behaald 17 oktober 2021 te Peize. Nederlands Kampioen op de weg Junior-vrouwen. Behaald 30 oktober 2021 op de VAM-berg te Wijster.

Scarlett Souren: 3e Nederlands Kampioenschap Tijdrijden Junior-vrouwen. Behaald 17 oktober 2021 te Peize.

Lisa van Heel: 3e Nederlands Kampioenschap op de weg Nieuweling-meisjes. Behaald 31 oktober 2021 op de VAM-berg te Wijster.

Andries Knapen: 2e Nederlands Kampioenschap Baan ploegenachtervolging Cat. 6 & 7. Behaald 21 november 2021 te Apeldoorn. 3e Nederlands Kampioenschap Baan teamsprint Cat. 6 & 7. Behaald 21 november 2021 te Apeldoorn.

Lucas Demuyt: 3e Nederlands Kampioenschap Baan ploegenachtervolging nieuwelingen. Behaald 21 november 2021 te Apeldoorn.                                   


Uit de krant

Uit de krant