Naomi Algoo is geslaagd voor de 1e Dan Teakwon-Do
Naomi Algoo is geslaagd voor de 1e Dan Teakwon-Do Foto:

Naomi Algoo geslaagd voor 1e Dan Taekwon-Do

Sport Sport 378 keer gelezen

SCHIJNDEL | Er heeft een examen plaatsgevonden voor zwarte band ITF Taekwon-Do. Naomi was het eerste lid van de van Chong do kwan in de vestiging Sint Michielsgestel. Al op zeer jonge leeftijd maakte ze daar kennis met het Taekwon-Do in de jeugdgroepen waar ze enkele jaren met vol enthousiasme getraind heeft. Na vele jeugdbanden behaald te hebben startte zij in 2015 in de junioren groep en werd gestart om te trainen naar de zwarte band. Wat toen nog ver weg leek is nu behaald, na veel trainen en wedstrijden waar diverse prijzen werden behaald.

Diverse onderdelen kwamen aanbod, tijdens een pittig examen. Er werden verschillende theorie vragen gesteld over diverse nieuwe aangeleerde technieken. Daarna werd er gestart met de Tul een gevecht tegen een denkbeeldige tegenstander. In een vast patroon dienen de deelnemers hun Tul te laten zien waarbij gelet wordt op bijvoorbeeld, balans, kracht, ritme, ademhaling, techniek enz. Iedere Tul bevat verschillende oefenvormen. Daarna kwam de stapsparring aan bod, hierbij wordt er in diversen stappen aangevallen met diversen hand en voettechnieken waar men zich moet tegen verdedigen, ook hierin zijn diversen vormen welke afgestemd zijn op het niveau van de examenkandidaat.

Ook de zelfverdediging ontbrak niet, diverse aangeleerde technieken uit de Tuls, dienden gebruikt te worden tegen realistische aanvallen, soms gewapend met slag of steekwapens. Daarnaast dienden er diverse hand en voettechnieken uitgevoerd te worden tegen een partner of op diversen trapkussens, met verschillende variatie en kundigheid dienen deze technieken uitgevoerd te worden. Het examen werd afgesloten met diversen breektechnieken. Deze breektechnieken zijn de ultieme test of de techniek goed wordt beheerst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant