Afbeelding
Foto: WV Schijndel

Vier medaille winnaars op NK Baan voor WV Schijndel

Sport Sport 1.108 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zondag 21 november was het dan zover, de Nederlands Kampioenschappen ploegenachtervolging 1500m en teamsprint 500m. In een leeg Omnisport in Apeldoorn waar alleen maar de deelnemers en 1 begeleider per team toegang hadden moesten de renners en rensters strijden voor de medailles.

Als eerste was er de kwalificatie van de ploegenachtervolging voor categorie 6/7. Hierbij werd de ploeg van Andries Knapen (met Cas Metten, Tijs Witte en Pieter Westbroek) 2de. Ze mochten in de finale het opnemen tegen de nummer 1 van de kwalificatie. Met een verschil van 0,7 seconden wisten ze de zilveren medaille te behalen.

Later op de dag volgde de teamsprint voor cat. 6/7, hier vormde Andries Knapen samen met Cas Metten een team. Zij wisten zich als 3e te kwalificeren en mochten in de finale strijden om de 3e en 4e plek. Hier wisten ze de bronzen medaille te behalen met de snelste tijd van de dag bij de jeugd.

Lucas Demuyt behaalde bij de nieuwelingen op het onderdeel ploegenachtervolging (samen met Mauro Ambrawo, Jules van Neer en Quint Segboer) een 3de plaats en daarmee dus de bronzen medaille.

Esmee de Rijk behaalde bij de nieuweling-meisjes op het onderdeel de teamsprint samen met Joëlle Eenkhoorn een 3de plaats. De wedstrijd voor de ploegenachtervolging telde bij de nieuweling-meisjes wegens een te laag deelnemer aantal niet als NK.

De elite / beloften en junioren mannen reden een gecombineerd NK. Chris Kisters nam met team van RTC Oost deel aan het NK. Bij de ploegenachtervolging behaalden zij de bronzen medaille. Op het onderdeel teamsprint eindigde Chris als 6de.

Koksijde(B)
In het Belgische Koksijde werd op zondag 21 november een wereldbekerveldrit verreden. In de wedstrijd voor de vrouwen behaalde Fem van Empel een mooie 6de plaats. Zij moest 1.26 min. toegeven op haar landgenote Annemarie Worst die zegevierde voor Denise Betsema en Lucinda Brand. Jordi van Heijst behaalde een 23ste plaats bij de beloften. Belofte renner Bailey Groenendaal nam namens Nederland deel aan de wedstrijd bij de elite-renners. Bailey behaalde een 26ste plaats op 6.31 min. van de Belg Eli Iserbyt die zegevierde voor zijn landgenoten Laurens Sweeck en Toon Aerts. Jurgen van Oudenhoven werd bij de junioren als 47ste geklasseerd.

Hilversum
Op zaterdag 20 november werd de jaarlijkse Janet Memorial Veldrit van Hilversum verreden. In de wedstrijd voor de masters 40+ behaalde Michel Groenendaal een 8ste plaats. Ca Krebbers behaalde in de wedstrijd voor de nieuwelingen een 9de plaats. Bas van Heeswijk eindigde als 34ste en Daan van Rooij als 51ste. Puck Langenbarg eindigde in de wedstrijd voor nieuweling-meisjes als 3de. Kaylie van Gaalen werd 9de en Liz Toonen 13de. Sophieke Ploegmakers werd als 22ste geklasseerd. Sjoerd van der Linden behaalde een 10de plaats bij de junioren terwijl Ed Uptegrove als 19de eindigde. Max van Heeswijk passeerde de eindstreep als 28ste. Siem Kanters werd 35ste en Siemen Hooiveld eindigde als 36ste.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant