Het hoofdveld van RKSV Schijndel.
Het hoofdveld van RKSV Schijndel. Foto: Tom Helling

Schijndel/DE WIT door in de beker

Sport Sport 213 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op een frisse donderdagavond toog Schijndel/DE WIT richting Deurne. Voor Deurne rechts af en nog drie kilometer naar Vlierden, waar de plaatselijke Sint Paulus Vereniging (SPV), anno 1951, de volgende tegenstander was in de knock out fase van het bekertoernooi.

Op een bijveld speelde Schijndel/DE WIT stroef en ietwat plichtmatig. In SPV trof Schijndel/DE WIT een team dat energiek het doel van doelman Roy Schouten op zocht en waar het dan ook daadwerkelijk in slaagde om gevaar te stichten. De beste kansen in de eerste helft waren dan ook voor de in Juventus-tenue spelende thuisploeg.

Met een ruststand van 0-0 werd de warmte van het kleedlokaal opgezocht, waarna Schijndel/DE WIT na de thee meteen ten aanval trok om de 0-1 te scoren. Invaller Akim Kagermanov zag zijn inzet tegen de touwen belanden. In de formatie van Henry van Alebeek leek vervolgens enige berusting te sluipen dat het hiermee wel goed zat. Het tegendeel was waar. Nadat SPV al een paar keer gevaarlijk was opgedoken voor Roy Schouten, werd 10 minuten voor het eindsignaal de stand gelijk getrokken: 1-1. Schijndel/DE WIT toonde vervolgens veerkracht door een aantal minuten later de winst alsnog naar zich toe te trekken. Uit een corner wist Tjeerd Pijnenburg met een rake kopbal te scoren, waarmee de eindstand werd bepaald op 1-2.

Komend weekend is Schijndel/DE WIT vrij. Op zondag 21 november is DVG de volgende tegenstander op het Zuideinderpark in de reguliere competitie. Aanvang: 14.00 uur.