Schijndel/DE WIT wint met 4-1 van SCG'18.
Schijndel/DE WIT wint met 4-1 van SCG'18. Foto: Cees van Raaij

Schijndel/DE WIT weet nu ook thuis te winnen

Sport Sport 196 keer gelezen

SCHIJNDEL | In de slotfase van de derde thuiswedstrijd maakt Schijndel/DE WIT het verschil tegen SGC’18, de fusieclub uit Sint-Michielsgestel en neemt daarmee de koppositie over in de 3e klasse C. Lang zag het er deze zondag naar uit dat de wedstrijd op een gelijk spel aan koerste. In de laatste 15 minuten wist Schijndel/DE WIT echter vier keer te scoren.

Schijndel/DE WIT startte voortvarend en zette SGC’18 meteen onder druk. De eerste dertig minuten was Schijndel/DE WIT de bovenliggende partij met veelal verzorgd spel. Na een vierde corner mocht Tjeerd Pijnenburg in de 25e minuut aanleggen voor een schot dat op de doellijn werd gestopt. Twee minuten was het wederom aan Tjeerd Pijnenburg die zijn inzet deze keer op de paal zag belanden. In de 30e minuut was het SGC’18 dat voor het eerst voor het doel van Jarne Gordijn verscheen, die vervolgens last kreeg van een oude blessure en gewisseld moest worden. Roy Schouten was zijn vervanger. SGC’18 putte hier enige moed uit en kwam twee minuten later wederom in scoringspositie; vanuit een buitenspelsituatie belandde de bal op de paal. Ruststand 0-0.

In het eerste helft van het tweede bedrijf waren de beste kansen voor SGC’18. In de 18e minuut moest Roy Schouten reddend optreden en één minuut later miste een SGC’18-aanvaller voor open doel . Toch was het Schijndel/DE WIT dat de score opende. Een schot van Stan Guns en een overstapje van Tjeerd Pijnenburg zorgde in de 31e minuut voor de 1-0. Even later moest de uitstekend spelende Stijn van Liempd redding brengen op de doellijn en kon daarmee de 1-1 voorkomen. Vervolgens trad een periode aan waarin Schijndel/DE WIT de wedstrijd over de streep trok. Op aangeven van Tjeerd Pijnenburg, na een mooie soloactie, schoot Thomas Kastelijn de bal tegen de touwen: 2-0. Vijf minuten later gevolgd door een doelpunt van invaller Timo Vette na een assist van Tjeerd Pijnenburg. Dat Timo Vette zeer verdienstelijk inviel bleek uit het slotakkoord dat hij voor zijn rekening nam na een assist van Stan Guns. Eindstand 4-0.

Dat Schijndel/DE WIT de ranglijst aanvoert hangt samen met afgelaste wedstrijden van Zwaluw VFC en dit weekend van Avanti’31. Neemt niet weg dat de 1e plaats gekoesterd mag worden en dat Schijndel/WIT nog ongeslagen is. Komend weekend is Schijndel/DE WIT vrij en op 21 november a.s. komt DVG naar het Zuideinderpark. De Schijndel/DE WIT-aanhang hoopt ook dan op een mooi resultaat.