default
default Foto: Tom Helling

Zevenklapper voor Schijndel/DE WIT

Sport Sport 224 keer gelezen

SCHIJNDEL | Waar in vroegere tijden de Maas stroomde en Alem nog tot Noord-Brabant behoorde scoorde Schijndel/DE WIT er vrolijk op los. Tegen de koploper werd met 2-7 gewonnen, waarmee Schijndel/DE WIT haar vierde uitwedstrijd op rij in het nog prille seizoen wist te winnen.

Alem was tot aan deze zondag voor Schijndel/DE WIT een nog onbekende tegenstander. Omdat het in oranje-wit gestoken team van trainer Ben Hoek de ranglijst aanvoerde, was het aan Schijndel/DE WIT, na de goede prestatie van vorige week, om de punten mee naar huis te nemen. En dat lukte, de wedstrijd overziend, wonderwel gemakkelijk. In de eerste 25 minuten was het Schijndel/DE WIT dat de klok sloeg. Echter drie corners, twee vrije trappen en een schot van Thomas Kastelijn brachten geen verandering op het scorebord. Alem kwam in de 25e minuut via een corner voor het eerst in de buurt van het doel van keeper Roy Schouten, die de geblesseerde Jarne Gordijn deze middag verving. Dat Schijndel/DE WIT domineerde werd in de 30e minuut bezegeld met een fraaie kopbal van Tjeerd Pijnenburg na aangeven van Thomas Kastelijn: 0-1. Even later was het aan Thomas Kastelijn om op het doel te koppen, maar hij zag zijn inzet over het doel verdwijnen. In de38e minuut werd de Schijndel/DE WIT-defensie in de luren gelegd door een van de snelle aanvallers van Alem: 1-1. Nauwelijks een minuut later kon Thomas-Jan van Raaij na een prima genomen corner van Thomas Kastelijn de marge weer op één doelpunt brengen en daarmee de ruststand bepalen: 1-2.

Aan het begin van het tweede bedrijf leek het erop dat de wedstrijd kantelde in het voordeel van Alem. Nadat Schijndel/DE WIT in de 50e minuut de voorsprong had vergroot via een schot van opnieuw Tjeerd Pijnenburg, 1-3, zag Schijndel/DE WIT drie minuten later haar aanvoerder Thomas-Jan van Raaij met twee keer geel het veld verlaten. Met nog ruim 35 minuten te gaan geen goed vooruitzicht voor het team van Henry van Alebeek. En dat bleek al snel. Binnen een tijdsbestek van 8 minuten wist Alem de stand bijna gelijk te trekken. Nadat Alem de marge had terug gebracht tot één doelpunt, werd in de 51e minuut een doelpunt van Alem wegens buitenspel afgekeurd. Hierna herpakte Schijndel/DE WIT zich uitstekend en bleef het geconcentreerd en al combinerend de weg naar het Alem-doel zoeken. En niet tevergeefs. In de resterende 22 minuten wist Schijndel/DE WIT maar liefst nog vier keer te scoren. Het mooiste doelpunt kwam op het conto van Tjeerd Pijnenburg die via een lobje de Alem-goalie in de 68e minuut verschalkte: 2-4. Vervolgens was het Stan Guns die twee keer wist te scoren (2-5 en 2-6). Het sluitstuk was echter opnieuw voor Tjeerd Pijnenburg die in de 86e minuut zijn vierde doelpunt van deze middag kon vieren.

Met deze verdiende ruime overwinning blijft Schijndel/DE WIT ongeslagen. Volgende week komt SCG’18 op het Zuideinderpark op bezoek. Wederom een derby tegen een tegenstander die voor Schijndel/DE WIT lastig te bespelen is.