Afbeelding

Hopbel H1 verliest van HCAS uit Asten

Sport Sport 180 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op een heerlijk zonnige herfstdag stond voor Hopbel H1 de uitwedstrijd naar Asten, de huidige nummer 3 uit de poule, op het programma. De Schijndelaren leken na het eerste fluitsignaal nog niet helemaal wakker, aangezien de ploeg uit Asten razendsnel op een 1-0 voorsprong kwam uit een benutte strafcorner. Zo snel als het 1-0 stond, stond het echter ook weer 1-1 na een prachtig backhandschot van Tim Korsten.

Vanaf minuut 1 was het dus al een enerverende wedstrijd. Binnen het eerste kwart volgde er nog grote kansen voor beide ploegen, en wist de thuisploeg nog op een 2-1 voorsprong te komen. Wederom werd deze achterstand weggeveegd, dit keer door een backhandschot van Hopbel-spits Justin Posthumus. Voor rust wist Asten echter toch weer het net te vinden en de stand tot 3-2 te brengen, wederom uit een benutte strafcorner. In het derde kwart liep de thuisploeg nog uit naar 4-2, maar wist ook De Hopbel 2 strafcorners te scoren en dus een enorm spannende 4-4 op het scorebord te zetten. In het vierde en laatste kwart gebeurde er nog genoeg, maar wist Asten uiteindelijk aan het langste eind te trekken door nog 3 goals te maken en de eindstand te bepalen op 7-4. Ondanks bijzonder mooi hockey stonden de mannen uit Schijndel dus toch met lege handen na 70 minuten.

Volgende week hoopt De Hopbel dan ook de rug te rechten in eigen huis tegen Geel-Zwart uit Veghel.