Afbeelding
Cees van Raaij

Schijndel/DE WIT wint overtuigend van BMC

Sport Sport 185 keer gelezen

SCHIJNDEL - In een stralend najaarszonnetje wist Schijndel/DE WIT te overtuigen tegen BMC. Waar Schijndel/DE WIT twee seizoen geleden een off-day beleefde, waren de spelers van trainer Henry van Alebeek nu wel bij de les. BMC had de gehele wedstrijd overziend weinig tot niets in te brengen tegen de goed combinerende geel-blauw formatie.

Het merendeel van het balbezit was voor Schijndel/DE WIT dat voornamelijk op de helft van de tegenstander acteerde. In de 14e minuut wist de keeper van BMC een afstandsschot van Stan Guns niet goed te verwerken, waarna Björn Blummel wel raad wist met deze buitenkans: 0-1. Schijndel/DE WIT bleef daarna de bovenliggende partij, maar kon tijdens het eerste bedrijf op een vrije trap van Brent Blummel tegen de paal na, het goede spel niet verder verzilveren. Hierdoor bleef het dus oppassen voor het vooral counterende BMC.

In de tweede helft een onveranderd spelbeeld, waarbij er langzaam meer ruimte ontstond waar Schijndel/DE WIT goed van wist te profiteren. In de 56e minuut Was het Tjeerd Pijnenburg die een prima voorzet van Jens Gordijn uitstekend wist af te ronden. Even later was het Brent Blummel die met een machtig afstandsschot de 0-3 aantekende. Voor Schijndel/DE WIT was er vervolgens geen vuiltje meer aan de lucht. Degelijk werd de wedstijd uitgespeeld en was er nog ruimte om de van een blessure teruggekeerde Sharam Heshmatollah en Tommy van Schijndel in te brengen.

Schijndel/DE WIT beleeft met zeven punten, een even groot aantal als vorig seizoen toen de competitie voortijdig werd gestopt, een goede seizoenstart. Volgende week ontmoet Schijndel/DE WIT op het Zuideinderpark Den Dungen, dat met nog overtuigendere cijfers wist te winnen van DVG. Van onderschatting kan dus geen sprake zijn.

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant