Afbeelding

Zilver voor de dames van WV Schijndel

Sport Sport 468 keer gelezen

NCK Dronten: zilveren medaille voor de vrouwen
Op zaterdag 2 oktober werd in Biddinghuizen (gemeente Dronten) het NCK verreden. WV Schijndel zal in alle vier de categorieën deelnemen.

In de D-categorie stonden namens WVS de volgende renners aan de start: Lucas Demuyt, Bas van Heeswijk, Joost Konings en Cas Krebbers. Reserve is Pim Vonken. Voor de jeugd stond er een ploegentijdrit van 15 kilometer op de agenda. Zij waren de eerste van de Schijndelse ploegen die op deze dag in actie kwamen. Om 10.30 uur vertrokken zij. 25 minuten en een paar honderdsten later kwamen zij over de eindstreep. Met een tijd van exact 25:00.63 behaalden zij een mooie 7de plaats op 2:23 min. van de ploeg van WV de Amstel uit Amstelveen die zegevierde in een tijd van 22:37.65 min. WVS de Peddelaars uit Hoogeveen werd 2de op 29 seconden en Jan van Arckel uit Gorinchem werd 3de op 58 seconden.

In de B-categorie gingen Thom van Herwaarden, Tijn Louwerensen, Max Mosmuller en Stijn Peters om 11.13 uur van start voor een ploegtijdrit over 39 kilometer. Zij zetten een tijd neer van 52:22.92 min. op de klokken. Dit was goed voor een mooie 8ste plaats. De nationale titel ging naar het junior-development team van WV Noord-Holland Street Jump uit Alkmaar met een tijd van 49:16.88 min. De ploeg van Willebrord Wil Vooruit werd 2de op 26 seconden en WV de Amstel uit Amstelveen werd 3de op 1:01 min.

In de C-categorie werd WVS vertegenwoordigd door: Natalie van Gogh (elite-vrouw), Laura Molenaar (belofte-vrouw), Anne van Rooijen (belofte-vrouw) en Anna van der Meiden (junior-vrouw). Zij reden ook ploegentijdrit over 39 kilometer. Zij vertrokken om 13.21 uur en de ene na de andere ploeg werd in gehaald. Ze reden een uitstekende tijdrit en zetten een tijd van 53:24.26 op de klokken. Lang stonden ze met deze tijd op de eerste plaats totdat WV de Kannibaal uit Roden met een tijd van 53:05.60 nog onder de tijd van de vrouwen van WVS. NWVG uit Groningen werd 3de op 1.36 min.

In de A-categorie gingen de volgende renners van de start om 15.08 uur: Youri van Esch, Stijn Hanegraaf, Mika Sardina, Teun Teulings, Pete Uptegrove en Bart van der Doelen. Reserve was Harrie van Etten. Zij reden een ploegentijdrit over 51 kilometer. Hun eindtijd was 1:08:26. Dit was goed voor een 29ste plaats. Winnaar werd WV de IJsselstreek uit Oldebroek met een toptijd van 1:00:47. Dat was 1.50 min. sneller dan de nummer twee, WV De Jonge Renner uit Oosterhout. Jan van Arckel uit Gorinchem eindigde als 3de op 2.07 min.

In het overkoepelend klassement over vier wedstrijden, waar alle tijden bij elkaar werden opgeteld, behaalde WV Schijndel een mooie 3de plaats. Algemeen clubkampioen van Nederland werd WV de Amstel en De Jonge Renner eindigde als 2de.

Fietsen in de Bollenstreek
In en rondom Lisse werd op zondag 3 oktober de Omloop van de Bollenstreek verreden. De nieuwelingen reden hier 40 kilometer verdeeld over 9 ronden. Bij de nieuwelingen wist een renner zich los te maken uit peloton en met een solo te zegevieren. Chrs Kisters ontsnapte in de slotfase ook uit het peloton en werd 2de. Thijs Beckers werd 26ste en Mendo van Leeuwen werd 28ste.

Knesselare(B)
In het Belgische Knesselare werd op zondag 3 oktober een wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen verreden. De wedstrijd eindigde na 60 kilometer in een massasprint waarbij Lisa van Heel een 3de plaats behaalde. Nikki Souren eindigde als 6de.

Veldrijden in Gieten
Op zondag 3 oktober werd de tweede veldrit van dit seizoen in Nederland verreden, de SP veldrit te Gieten. In de wedstrijd voor nieuweling-meisjes behaalde Puck Langenbarg een 3de plaats. Kaylie van Gaalen werd 15de en Liz Toonen werd 18de. Bij de eerstejaars nieuwelingen eindigde Cas Krebbers als 6de. Job Stam werd 31ste bij de tweedejaars nieuwelingen. Ed Uptegrove behaalde een 33ste plaats bij de junioren. Sjoerd van der Linden werd 51ste, Max van Heeswijk 57ste en Jurgen van Oudenhoven 59ste. In de wedstrijd voor elite/beloften eindigde Bailey Groenendaal als 38ste en Marco Ehlert als 39ste. Jordi van Heijst wed 48ste en Pete Uptegrove 49ste. Fem van Empel behaalde een 10de plaats in de wedstrijd voor de vrouwen.

Grote Prijs Beerens(B)
De vrouwen van WV Schijndel U23 - Stanza Die Making namen op zondag 3 oktober in België deel aan de Grote Prijs Beerens, een UCI 1.2 wedstrijd over 140 kilometer meetellend voor de Belgian Lotto Cycling Cup. De jonge vrouwen van WVS lieten zich goed voorin in de wedstrijd zien en probeerden de wedstrijd hard te maken. Helaas werd hun inspanningen niet beloond. Er reed een kopgroep weg van 5 rensters en er kwam geen georganiseerde achtervolging op gang. De vijf bleven weg en de overige rensters moesten sprinten voor plaats 6 en verder. Marit Cent werd 24ste, Laura Molenaar 26ste, Lente Boskamp 35ste, Scarlett Souren 41ste en Yuli van der Molen 51ste. Waarbij opgemerkt dien te worden dat de laatste twee nog tweedejaars junior-vrouw zijn. Lisa van Helvoirt moest de wedstrijd voortijdig staken. Natalie van Gogh nam met het Bingoal Casino - Chevalmeire Cycling Team deel en eindigde als 56ste.

Berlare(B)
In het Belgische Berlare werd op zaterdag 2 oktober een wedstrijd voor vrouwen verreden. De wedstrijd ging over 86.9 kilometer en er stonden 64 rensters aan het vertrek. 7 rensters, onder wie Rosalie van der Wolf, wisten te ontsnappen uit het peloton. De zeven werkten goed samen en bouwden hun voorsprong uit naar twee minuten. In de slotfase viel de kopgroep uiteen en wist Rosalie een 3de plaats te behalen. In het peloton dat op 2.09 min. van de winnares over de streep kwam sprintte Céline van Houtum naar een 10de plaats. Babette van der Wolf eindigde als 12de. Dieke Hendriks werd 45ste.

Parijs-Roubaix(F)
Mike Teunissen nam op zondag 3 oktober deel aan de klassieker Parijs-Roubaix. Mike behaalde na 257.7 kilometer een 85ste plaats op 24.33 min. van de winnaar, de Italiaan Sony Colbrelli. Colbrelli versloeg op de wielerbaan in Roubaix zijn medevluchters Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel in een sprint.