Afbeelding
Piet van Vorstenbosch

Avanti’31 wint verdient van DVG

Sport Sport 445 keer gelezen

SCHIJNDEL | Na twee competitiewedstrijden staat de score voor Avanti’31 op 100%. De uitwedstrijd tegen DVG uit Liempde werd met 3 – 0 gewonnen. Door dit resultaat is Avanti’31 medekoploper in de derde klasse C.

In een regenachtig Liempde moesten Avanti’31 en DVG uitwijken naar het kunstgrasveld. Het hoofdveld was door de overvloedige regenval onbespeelbaar geworden.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Avanti’31 de bovenliggende partij. Met fris en sprankelend voetbal werd DVG op eigen helft teruggedrongen. In de beginfase waren er kansen voor Luc van den Hurk en Koen van Engeland, maar het vizier stond bij beiden nog niet op scherp. Echt lang hoefden de toeschouwers niet te wachten op de 0 – 1. In de 17e minuut werd een mooie aanval opgezet door Renzo Brus en Geert van Heeswijk. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Roel Kappen die beheerst de score opende. Avanti’31 ging op jacht naar nog meer doelpunten maar de vele kansen werden niet omgezet in doelpunten. Vlak voor rust werd een vrije trap snel genomen en schoof Geert van Heeswijk de bal voor de voeten van Koen van Engeland die de 0 -2 achter keeper Merijn Verhoeven schoot.

In de tweede helft kreeg DVG wat meer grip op de wedstrijd maar kon geen vuist maken tegen het oppermachtige Avant’31. De kansen die Avanti’31 kreeg om de score verder uit te bouwen leverden geen doelpunten op. Een kwartier voor tijd kwam dan toch de 0 – 3 op het scorebord. Dit derde doelpunt was het hoogtepunt van de wedstrijd. Na een prachtige aanval belandde de voorzet van Roel Kappen op het hoofd van Mauro Brus. Die kopte de bal over keeper Merijn Verhoeven in de kruising van het doel.

Avanti’31 speelde de wedstrijd rustig uit en na 93 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Bas van Heeswijk voor het einde van de wedstrijd. Een verdiende overwinning voor het team van coach Stephan Hesemans. Volgende week speelt Avanti’31 een thuiswedstrijd tegen RKTVC uit Tiel. De wedstrijd begint om 14.00 uur.