Piet van Vorstenbosch

SV Avanti’31 wint de eerste competitiewedstrijd

Sport Sport 313 keer gelezen

SCHIJNDEL | SV Avanti’31 is de competitie uitstekend gestart. De derby tegen Den Dungen leverde drie punten op.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd was Den Dungen de bovenliggende ploeg. Twee grote kansen werden door Casper Brus gestopt en een schot van Bjorn de Kort ging rakelings over het doel. Avanti’31 kreeg langzamerhand wat meer grip op het uitstekende middenveld van Den Dungen en kreeg een paar mogelijkheden om de score te openen.

Het duurde tot de 50e minuut voordat de toeschouwers konden juichen. Een fantastische pass van Alejandro Navarro Keeris kwam precies voor de voeten terecht van Roel Kappen die vervolgens de 1 – 0 binnenschoot. Den Dungen probeerde met man en macht de gelijkmaker te scoren maar het ijzersterke centrale duo Toon van der Heijden en Jelle Brus hield Den Dungen van het scoren af. Avanti’31 kreeg nog een paar kansen om de scoren te vergroten maar de kopbal van de ingevallen A-junior Mees van der Heijden miste kracht en een schot van Roel Kappen ging rakelings voorlangs. Het slotoffensief van Den Dungen leverde bijna de gelijkmaker op. Het schot van Bjorn de Kort werd door Renzo Brus van de lijn gehaald.