Afbeelding
Cees van Raaij

Verdiende overwinning Schijndel/DE WIT

Sport Sport 178 keer gelezen

SCHIJNDEL | Tegen een sterk verjongd Overwinning Door Combinatie, ODC, wist Schijndel/DE WIT in Boxtel in de tweede helft de basis voor de overwinning te leggen. Hoewel Schijndel/DE WIT na 20 minuten meer grip op het spel kreeg en de schroom van zich afwierp was het dankzij goed keeperswerk van Jarne Gordijn, dat de oranje-formatie gedurende eerste 45 minuten in de wedstrijd bleef.

Zowel in de 3e als 28e minuut reageerde de Schijndel/DE WIT-doelman alert op ODC-aanvallers die voor hem opdoken. In de tussenliggende periode misten vrije trappen van Stan Guns en Brent Blummel voldoende richting om het de ODC-goalie echt moeilijk te maken. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf, had Schijndel/DE WIT de controle op de wedstrijd. Speldenprikken van Tjeerd Pijnenburg en wederom van Brent Blummel en Stijn Guns waren onvoldoende om de tricolore-verdediging te laten wankelen. De beste kans voor Schijndel/DE WIT kreeg Thomas Kastelijn op slag van rust; de voorzet van de zich knap vrijgespeelde Marc Onwezen kon hij helaas voor open doel met het hoofd niet afronden.

Schijndel/DE WIT wist na de rust de goed ingezette lijn vast te houden. Met Jirre Kreemer voor jeugdspeler Thomas van Liempd creëerde Schijndel/DE WIT meer en meer een veldoverwicht. In de 59e minuut werd Thomas-Jan van Raaij het scoren binnen de 16-meter belet en even later kon een schot van Tjeerd Pijnenburg nog worden gekeerd. Daarna was het Schijndel/DE WIT dat binnen twee minuten de wedstrijd in haar voordeel deed kantelen. Na een uitstekende assist van Thomas Kastelijn dook Tjeerd Pijnenburg in de 65e minuut alleen op voor de keeper. Zijn inzet was vervolgens onhoudbaar voor de keeper. Twee minuten later was het rechtsback Jens Gordijn die een rush langs de zijlijn een prima vervolg gaf. Door Stan Guns werd zijn inzet fraai afgewerkt, waarmee Schijndel/DE WIT na bijna 70 minuten de wedstrijd in het slot gooide. Na vrije trappen en corners van Schijndel/DE WIT kon ODC in de 87e minuut tegen scoren, maar binnen twee minuten wist Tjeerd Pijnenburg zijn tweede doelpunt van deze middag te scoren en de marge weer op twee te brengen.

Schijndel/DE WIT kan tevreden terugkijken op deze opening van het seizoen. Men mag met voldoende vertrouwen de wedstrijd van zondag a.s. thuis tegen Zwaluw VFC tegemoet zien. Een sterke tegenstander waar het vorig seizoen maar ternauwernood gelijk, 0-0, tegen werd gespeeld. Van overschatting mag dan ook geen sprake zijn.