Vlnr: Puck Bakker, Sandra Schellekens, Rafke Bakker, Rob van de Ven en Thom Bakker.
Vlnr: Puck Bakker, Sandra Schellekens, Rafke Bakker, Rob van de Ven en Thom Bakker.

Zwemmers Neptunus ’58 eindelijk weer in actie

Sport Sport 186 keer gelezen

SCHIJNDEL | Elf maanden geleden kwamen er voor het laatst zwemmers van Neptunus ’58 in actie bij officiële wedstrijden, maar afgelopen weekend mochten ze eindelijk weer in actie komen. En er werd maar liefst drie dagen achter elkaar gezwommen.

Vrijdagavond zwom Sandra Schellekens bij de Nederlandse Kampioenschappen Open water in Sleeuwijk de 3000 meter vrije slag. Er werd over het algemeen anderhalve minuut langzamer gezwommen dan bij de vorige NK, maar liefst twee jaar geleden. Sandra was daarop geen uitzondering en ze behaalde de vijfde plaats bij de dames 30-39 jaar. Een dag later zwom Rob van de Ven zijn afstand bij de NK, de 2000 meter schoolslag. Hij was ruim een halve minuut sneller dan zijn persoonlijke toptijd en daarmee werd hij vijfde bij de heren 50-59 jaar.

Vervolgens werden de reguliere onderdelen, die niet als NK telden, gezwommen. Als eerste zwom de twaalfjarige Rafke Bakker voor de tweede keer in haar leven de 500 school. Ze was 37 seconden sneller dan bij haar debuut en daarmee werd ze vierde bij de meisjes 12 en 13 jaar. Bij de jongens 10 tot en met 12 jaar zwom Thom Bakker, die vorige week zijn tiende verjaardag vierde, de 500 vrij voor het eerst. Twee jaar terug hoefde hij slechts de 250 meter te zwemmen. Thom eindigde als zevende en als nummer drie van de tienjarigen. Tot slot zwommen Puck Bakker (15) en Sandra de 1000 vrij. Puck was een halve minuut sneller dan ooit op deze baan en behaalde daarmee een prachtige bronzen medaille bij de meisjes 15 en 16 jaar. Sandra werd bij de masters 30-39 jaar derde op vijf tellen van de tweede plaats. Ze was slechts vijf tellen langzamer dan in 2019.

Zondag 12 september werd het binnen seizoen 2021-2022 geopend met een limietwedstrijd voor masters in het 50-meterbad in Eindhoven. Rob zwom hierbij de 50, 100 en 200 meter schoolslag en Sandra diezelfde afstanden maar dan op de vrije slag. Beiden zwommen redelijke tijden en hebben voldoende punten om aan te werken de komende tijd richting de belangrijke wedstrijden van dit seizoen. Mirelle de Kort en Selina Janssen waren de andere twee deelneemsters namens Neptunus ’58. Selina evenaarde haar persoonlijke toptijd op de 50 vlinder en kwam daarnaast in actie op de 50 rug en 200 vrij. Mirelle bleef op de 50 rug slechts een kwart tel boven haar beste tijd. Op de 50 school won ze in een rechtstreeks duel nipt van Rob. Ze kwam tot slot ook nog in actie op de 100 vrij.

Uit de krant

Uit de krant