Henry van Alebeek, hoofdtrainer van RKSV Schijndel
Henry van Alebeek, hoofdtrainer van RKSV Schijndel Bas Ulehake

Met alleen maar ‘Schijndelse jongens’ bouwen aan een succesvol team

Sport Sport 563 keer gelezen

SCHIJNDEL | De laatste weken hebben de voetbalclubs weer flink getraind om fris aan de beker en de competitie te kunnen beginnen. We gaan eens langs de Schijndelse velden om de trainers te polsen hoe ze er voor staan. De volgende die we spreken is Henry van Alebeek van RKSV Schijndel.

Hoe is het om trainer te zijn van RKSV Schijndel?
“Daar ben ik uitermate trots op. Bij deze club heb ik mijn actieve voetbaljaren beleefd en mag ik nu als trainer het 1e elftal begeleiden, met alleen maar “Schijndelse jongens” bouwen aan een succesvol team. Samen met een geweldige staf en met veel vertrouwen vanuit de club, ik heb niet voor niets mijn contract onlangs met drie jaar verlengd, zijn we met een kwalitatief goede groep bezig aan een opmars, om op termijn weer een stapje hoger te kunnen gaan spelen.”

Hoe was de voorbereiding?
“De voorbereiding hebben we zo goed als mogelijk ingevuld met onderlinge wedstrijdjes en enkele wedstrijden in de regio om weer snel wat wedstrijdritme op te kunnen doen. Onderbroken door een vakantieperiode zijn we 17 augustus weer gestart met de trainingen. De resultaten bepalen straks of dat de voorbereiding goed is geweest.”

Waarom moeten de toeschouwers dit seizoen zeker naar RKSV Schijndel komen kijken? 
“Haha… bij onze vereniging is sowieso iedereen welkom en of je nu naar het 1e elftal komt kijken, naar onze jeugd of naar het G-team, bij ons heeft Jan de koffie altijd klaar. Als je daarnaast ook weer een heerlijke pot voetbal kan kijken hoef ik daar niet veel meer aan toe te voegen, toch? Want wat hebben we dat de afgelopen periode gemist! Daarom hopen we iedereen weer snel te kunnen zien op ons mooie sportpark Zuideinderpark.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant