Afbeelding

Dubbelslag in Spaanse Nations Cup wedstrijd

Sport Sport 387 keer gelezen

SCHIJNDEL | Zes junior-vrouwen van WV Schijndel namen op zaterdag 28 en zondag 29 augustus in Spanje deel aan de Bizkaikoloreak. Dit is een 2-daagse wedstrijd in het kader van UCI Nations Cup voor junior-vrouwen in Spaans Baslkenland. De eerste etappe met start en finish in Abadino ging over een afstand van 55 kilometer. De rensters reden een goede wedstrijd in dit internationale deelnemersveld. Mijntje Geurts en Anna van der Meiden zaten in de eerste groep en reden zich in de top tien. Mijntje behaalde een mooie 3de plaats en Anna eindigde als 5de. Scarlett Souren, Babette van der Wolf en Britt Kerste zaten op 17 seconden in achtervolgend groepje van 7 rensters. Scarlett werd 18de, Babette werd 19de en Britt eindigde als 21ste. Jony van der Eijnden eindigde als 62ste op 2.43 min.

Op zondag 29 augustus werd de tweede etappe verreden. Dit was een wedstrijd over 72 kilometer met start en finish in Iuretta. Reden de junior-vrouwen van WV Schijndel in de eerste etappe al goed, in de tweede etappe deden ze er nog een schepje bovenop met een formidabel eindresultaat tot gevolg. Er ontstond een kopgroep van 9 rensters met daarbij Mijntje en Anna. Mijntje wist in de slotetappe nog weg te rijden uit de kopgroep en kwam met een voorsprong van 25 seconden solo over de eindstreep. Bij de achtervolgers was Anna ook zeer sterk. Zijn won de sprint van plaats twee voor de Tsjechische Julia Kopecky en de Nederlandse Rosita Reijnhout. Babette won de sprint van het uitgedund peloton op 2.15 min. om de 10de plaats terwijl Britt als 15de eindigde. Scarlett werd 38ste op 4.28 min. Jony werd 51ste op 7.09 min.

Door de mooie overwinning werd Mijntje winnaar van het eindklassement. Zij had 35 seconden voorsprong op Anna die tweede werd voor Julia Kopecky. Anna werd als beste eerstejaars junior-vrouw de winnares van de jongerentrui, Babette eindigde als 17de en Britt als 19de in het eindklassement. Scarlett werd 37ste en Jony 55ste.

In het algemeen ploegenklassement behaalde WV Schijndel achter de Franse nationale selectie een mooie 2de plaats. Chris Kisters heeft op zondag 29 augustus “DE GRAAL VAN GRÖMME” in het Belgische Opgrimbie (gemeente Maasmechelen) gewonnen. Hij sprong 15 km voor het einde samen met Dirk de Groof naar koploper Tristan Jannes toe. De 3 koplopers bleven net uit de greep van het fel jagende peloton met Chris als uiteindelijke winnaar. Er stonden 31 deelnemers aan het vertrek voor deze wedstrijd over 62.2 kilometer.

In het Belgische Erwetegem (gemeente Zottegem) werd op zondag 29 augustus een wedstrijd nieuweling-meisjes en junior-vrouwen verreden. 44 rensters stonden hier aan het vertrek voor een wedstrijd over 74.4 kilometer. Een groep van 13 rensters domineerde de wedstrijd. In deze kopgroep zaten de nieuweling-meisjes Lisa van Heel en Nikki Souren. Zij bouwden een voorsprong op van meer dan 5 minuten op de rest van het deelnemersveld. Nikki was de snelste in de sprint en behaalde een mooie zege. Lisa eindigde als 4de. Zij was overigens de tweede bij de nieuweling-meisjes aangezien de tweede en derde aankomende rensters junior-vrouwen waren.

Op zaterdag 28 augustus werd de Wielerronde van Zuidland verreden. De wedstrijd voor de nieuwelingen eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Jan Kraus. Het was voor Jan de vijfde overwinning van het seizoen. Thom van Herwaarden eindigde als 10de. Sjoerd van der Linden werd 33ste. Robin Blummel behaalde in de wedstrijd voor elite/beloften een 30ste plaats. Van 24 t/m 29 augustus werd in Val di Sole - Trentino het WK Mountainbike verreden. Tom Schellekens kwam op donderdag 26 augustus in actie op het onderdeel Cross Country, Tom behaalde een 33ste plaats. Van 24 t/m 29 augustus werd er in Nederland de Simac Ladies Tour verreden, een UCI WorldTour wedstrijd. Drie rensters van WV Schijndel nemen aan deze 6-daagse deel: Karlijn Swinkels namen Team Jumbo-Visma en Femke Gerritse en Lieke Nooijen met het Parkhotel Valkenburg Cycling Team.

Op dinsdag 24 augustus werd er in Ede een heuse proloog verreden. Deze proloog ging over een afstand van 2.4 kilometer. Het was Marianne Vos die de snelste tijd neerzette van de 91 gestarte rensters. Met een tijd van 3.01 min. was ze 5 seconden sneller dan haar landgenote Ellen van Dijk. Karlijn Swinkels eindigde als 16de op 11 seconden. Ook Lieke Nooijen moest 11 seconden toegeven en werd 20ste. Femke Gerritse eindigde als 66ste op 20 seconden van Vos.

Op woensdag 25 augustus werd de eerste etappe verreden welke gaat van Zwolle naar Hardenberg over 134.4 kilometer. Deze etappe werd gekenmerkt door een vluchtpoging van een drietal rensters, de Canadese Alison Jackson, de Francaise Maëlle Grossetete en ploeggenote van Femke en Lieke, Nina Buysman. Het leek er op dat het peloton de koplopers op tijd zouden terughalen en met nog minder dan 10 kilometer te gaan moest Buysman haar medevluchters laten gaan en werd even later ingerekend door het peloton. Toch hielden de twee overgebleven rensters stand want de finish was er sneller dan verwacht. Jackson won voor Grossetete en Lorena Wiebes won op 4 seconden de sprint van het peloton voor Marianne Vos. Vos raakte ook de leiderstrui kwijt aan Jackson. Karlin eindigde als 37ste en Femke als 76ste. Lieke kwam in het gezelfschap van ploeggenote Buysman als 85ste op 2.18 over de eindstreep. 

In en rondom Gennep werd op donderdag 26 augustus een individuele tijdrit verreden over 17 kilometer. De Zwitserse Marlen Reusser won de tijdrit in een tijd van 20.41 min. Reusser was in Tokyo op de Olympische Spelen tweede achter Annemiek van Vleuten. Karlijn werd 53ste op 2.39 min. Lieke werd 60ste op 2.48 min. terwijl Femke als 62ste eindigde op 2.55 min.

Op vrijdag 27 augustus werd de etappe Stramproy naar Weert over 125.9km. Met zo’n 8 kilometer te gaan, met een massasprint in zicht, ging het mis. Sprinter Lorena Wiebes kwam op kant en in de berm terecht en raakte de rand van het asfalt en kwam ten val. Zij sleurde diverse rensters in haar val mee en maar zes rensters, die voor de vallende Wiebes zaten, konden doorrijden. Lonneke Uneken van SD Worx won. Zij en haar 3 ploeggenoten in de groep van zes hadden de overmacht en benutten die goed uit. Twee rensters waaronder Marianne Vos kwamen op 14 seconden binnen. Lieke zat in een groep van zo’n 20 rensters en werd 27ste op 29 seconden. Karlijn werd 34ste op 49 seconden en Femke eindigde als 45ste op 1.38 min.

De vierde etappe, welke op zaterdag 28 augustus verreden werd, ging van Geleen naar Sweikhuizen over 148.9km. Marianne Vos won de etappe door de snelste te zijn van een kopgroep van drie. Chantal van den Broek-Blaak werd derde en nam de leiding in het algemeen klassement. Karlijn eindigde als 35ste in een groepje op 5 minuten van Vos. Femke werd 38ste op 5.27 min. Lieke moest de etappe voortijdig staken.

De slotetappe was een rit in lijn op zondag 29 augustus met start en finish in Arnhem over 150.3 kilometer. Deze etappe ging in de stromende regen en werd uiteindelijk gewonnen door Marianne Vos. Vos was de snelste in een massasprint. Karlijn eindigde als 27ste. Femke werd 48ste op 1.15 min. Het eindklassement werd gewonnen door Chantal van den Broek-Blaak. Karlijn werd 28ste en Femke 39ste. 53 rensters brachten deze meerdaagse tot een goed einde. Vier rensters geselecteerd voor EK op de weg Maar liefst vier rensters van WV Schijndel komen op het Europees Kampioenschap wielrennen op de weg in Trentino (Italië) van 8 tot en met 12 september aan de start. Bij de junior-vrouwen is het aandeel van WV Schijndel het grootste. Bij het kampioenschap op de weg zullen Elise Uijen, Mijntje Geurts en Anna van der Meiden hun opwachting maken naast Maureen Arens, Rosita Reijnhout en Nienke Vinke.

Anna en Elise rijden daarnaast ook voor Nederland de tijdrit. Elise is de titelverdediger op dit onderdeel. Bij de belofte-vrouwen is Lieke Nooijen namens WV Schijndel van de partij. Zij zal samen met Shirin van Anrooij, Mischa Bredewold, Amber van der Hulst, Silke Smulders en Lonneke Uneken Nederland vertegenwoordigen bij de wegwedstrijd. Daarnaast zal Lieke samen met Shirin van Anrooij uitkomen op de individuele tijdrit. Wederom een bevestiging voor onze vereniging dat het investeren in de opleiding van renners en rensters loont.

WV Schijndel jeugd
Enkele jeugdleden namen op zaterdag 28 augustus in Venlo deel aan de GP Rob Mulders. In categorie 7 behaalde Cas Krebbers een mooie overwinning. Hij was de snelste in de sprint. De uitslagen
Cat. 3: 4. Jasper Gruitrooij
Cat. 4: 5. Pim van der Linden
Cat. 6: 9. Jaap van der Linden
Cat. 7: 1. Cas Krebbers; 6. Bas van Heeswijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant