Fem van Empel pakt zilver op EK MTB.

Zilver op EK MTB voor Fem van Empel

Sport Sport 621 keer gelezen

SCHIJNDEL | In het weekend van 13, 14 en 15 augustus werd in het Servische Novi Sad het EK MTB verreden. Tom Schellekens (junioren) en Fem van Empel (vrouwen en belofte-vrouwen) namen hier aan deel. Op vrijdagmiddag vond de Eliminator (afvalrace) plaats voor vrouwen. Fem wist zich goed door series, kwartfinale en halve finale te loodsen zodat ze met 3 andere rensters in de finale stond. In deze finale zette ze de op een na snelste tijd neer wat resulteerde in een mooie zilveren medaille. Goud was er voor de Italiaanse Gaia Tormena en het brons ging naar Iryna Popova uit de Oekraïne

Tom Schellekens kwam op zaterdag in actie op de cross country. Hij behaalde een keurige 9de plaats. Fem nam op zondag deel aan de cross country voor belofte vrouwen. Zij behaalde een mooie 7de plaats. Haar landgenote Puck Pieterse behaalde een zilveren medaille.

Vrouwen WVS heersen in MtD Tour Feminin
De vrouwen U23 formatie van WV Schijndel nam van 13 t/m 15 augustus in Nederland deel aan MtD Tour Feminin. Een etappewedstrijd voor nationale clubploegen bestaande uit 3 ritten in lijn en een individuele tijdrit. Anne van Rooijen won alle vier de etappes en werd daarmee ook eindwinnaar. Zij deed het niet alleen want ze kreeg volop steun van haar ploeggenoten waarbij de Sanne van Heel door enkel e goede resultaten 3de werd in het eindklassement. Scarlett Souren eindigde als 11de in het klassement terwijl Laura Molenaar 12de werd. Dorien Hoog Antink eindigde als 15de terwijl Lisa van Helvoirt 18de werd. WV Schijndel werd winnaar van het ploegenklassement.

In het Belgische Kluizen, een deelgemeente van Evergem, werd op zaterdag 14 augustus een wedstrijd voor nieuwelingen verreden. 55 renners stonden hier aan het vertrek voor een wedstrijd over 70 kilometer. Na bijna een uur en veertig minuten eindigde de wedstrijd in een massasprint van een uitgedund peloton van 33 renners. Chris Kisters ging de sprint aan waarbij Jan Kraus kon profiteren van het werk zijn clubgenoot en er vakkundig overheen kwam en alweer zijn vierde overwinning van het seizoen behaalde. Chris eindigde als 3de waardoor beide renners op het podium stonden.

In het Belgische Mol-Ezaart werd op zaterdag 14 augustus een gecombineerde wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen verreden. Er stonden 66 rensters aan het vertrek voor een wedstrijd over 58.5 kilometer. 13 rensters wisten zich hier los te maken uit het peloton. Onder hen waren Nikki Souren en Anna van der Meiden. Nikki sprintte naar de zegde terwijl Anna beslag legde op een 6de plaats. Britt Kerste eindigde als 24ste terwijl Jony van den Eijnden als 29ste eindigde. Anna was de eerste junior-vrouw in de uitslag dus werd zij ook gehuldigd voor deze prestatie. Bij de junioren-mannen werd Max Mosmuller, die deel uitmaakte van een kopgroep van 10 renners, 6de en eindigde Tijn Louwerensen als 17de.

Mike Teunissen nam van 10 t/m 15 augustus deel aan de PostNord Danmark Rundt - Tour of Denmark. De slottijdrit werd gewonnen door klassementsleider Remco Evenepoel uit België die daarmee zijn eindzege veilig stelde. Mike reed een goed tijdrit en eindigde als 6de op 20 seconden van Evenepoel. Door deze uitslag maakte Mike een sprong van plaats 5 naar 3 in het eindklassement waardoor hij mee het erepodium op mocht achter Evenepoel en de Deen Mads Pedersen.