Vlnr: Marc Steenbakkers, Paul en Rob van den Brand
Vlnr: Marc Steenbakkers, Paul en Rob van den Brand Landmans Unie 1843

Schijndels drietal slaat spijkers met koppen op interland selectiewedstrijd

Sport Sport 802 keer gelezen

SCHIJNDEL | Marc Steenbakkers, Paul en Rob van den Brand van Landmans unie Schijndel schoten afgelopen zondag de interland selectiewedstrijd bij de vriendenkring in Rijen. De beste schutters per klasse op die dag mogen de interland tegen België gaan schieten. De interland is de belangrijkste wedstrijd voor de 25 meter schutters. De interland wedstrijden worden zondag 29 augustus en 12 september geschoten in Schijndel en het Belgische Poppel.

Marc Steenbakkers schoot bij de Heren compound. Hij schoot erg goed en werd uiteindelijk 2e. De eerste helft ging erg lekker, hij schoot hier met 234 punten bijna een 9,5 gemiddeld. Met deze score stond hij de 1e helft bovenaan. Na de pauze werd het voor de meeste schutters erg zwaar, het werd bloedheet en de wind kwam verraderlijk voorbij. De 2e helft schoot mark er nog 224 punten bij, dat is net een 9 gemiddeld. Dit bleek net niet genoeg te zijn en werd knap tweede. De beste 4 compound schutters mogen de interland schieten.

Paul van den Brand schoot bij de Heren recurve. Ook bij hem ging het erg lekker en de pijlen vlogen grotendeels in de roos. De eerste helft schoot hij 237 punten en de tweede helft kwamen daar nog 228 punten bij. Hij werd met kleine voorsprong 1e. Met deze zekerheid mag hij de kamp der kampioenen schieten. Dit is voor de beste Hollander en beste Belg per categorie. Na de interland schieten de twee kampioenen nog eens 10 pijlen tegen elkaar om te kijken wie de beste 25 meter schutter uit de lage landen is.

Rob van den Brand had speciaal zijn vakantieschema aangepast om de selectiewedstrijd mee te mogen schieten. Hij werd 8e met 221 en 216 punten. Met de 8e plek staat hij in het tweede recurve team.

Het drietal gaat de komende week fanatiek trainen om goed voor de dag te komen op de interland. Wil je het drietal in actie zien? Zondag 29 augustus vanaf 10 uur staan de mannen aan de schietlijn aan de dopheiweg 5 in Schijndel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant