Het podium in Glabbeek met drie rensters van WV Schijndel
Het podium in Glabbeek met drie rensters van WV Schijndel

Drie overwinningen WV Schijndel in België bij aanvang seizoen

Sport Sport 202 keer gelezen

SCHIJNDEL | In België komen de wedstrijden op gang. In het eerste wedstrijdweekend waren er maar liefst drie overwinningen voor de junior-vrouwen van WV Schijndel. In het Belgische Zedelgem werd er op zaterdag 12 juni een wedstrijd verreden voor junior-vrouwen. Er stonden 71 rensters aan het vertrek voor een wedstrijd over 68 kilometer. De wedstrijd eindigde in een massasprint waarin Marith Vanhove zich de snelste toonde.

Op dezelfde dag werd er in het Belgische Nokere een nationale wedstrijd voor vrouwen verreden over een afstand van 79.2 kilometer. Er stonden 56 rensters aan het vertrek waaronder ook junior-vrouw Elise Uijen. Elise reed een mooie wedstrijd en ging op avontuur samen met haar landgenote, Marieke de Groot. Ze namen een mooi voorsprong. In de slotfase ontdeed Elise zich van haar medevluchtster. Elise kwam solo over de eindstreep met 5 seconden voorsprong op De Groot. 25 deelneemsters brachten de wedstrijd tot een goede einde.

Op zondag 13 juni werd er in het Belgische Glabbeek een wedstrijd gereden voor junior-vrouwen. Er stonden hier 41 deelneemsters aan het vertrek waaronder vier rensters van WV Schijndel. Na 60 kilometer draaide de wedstrijd uit op een massasprint van 24 rensters. De rensters van WV Schijndel zorgden hier voor een prachtig resultaat met een zege van Scarlett Souren, een tweede plaats voor Yuli van der Molen en een derde plaats voor Babette van der Wolf. Het complete podium alleen maar WV Schijndel. Jony van den Eijnden, die goed werk voor de clubgenotes in de top 3 verrichte, eindigde als 18de.

Een dag eerder werd in Glabbeek een wedstrijd verreden voor de 2de-jaars junioren. In deze wedstrijd over 80 kilometer met 73 deelnemers waren er 9 renners vooruit met daarbij Tijn Louwerensen. Ze hadden een maximale voorsprong van 45 seconden op het peloton. In de laatste ronde kwam het peloton dichterbij maar 7 van de 9 renners hielden stand. Tijn sprintte naar een mooie 4de plaats. Max Mosmuller eindigde in het peloton op 13 seconden als 10de. Tijn van Zandbeek werd 30ste.

Fem van Empel nam op zondag 13 juni deel aan MTB wereldbeker wedstrijd voor beloften-vrouwen in het Oostenrijkse Leogang en behaalde hierbij een 19de plaats.In en rondom het Belgische Nijlen werd op zondag de UCI 1.1 klassieker voor vrouwen, de SPAR Flanders Diamond Tour verreden. Deze wedstrijd eindigde na 136.6 kilometer in een massasprint die gewonnen werd door Lorena Wiebes. Er stonden ook diverse leden van WV Schijndel aan het vertrek. Céline van Houtum eindigde als 19de. Nathalie van Gogh werd 36ste, Femke Gerritse 72ste en Rosalie van der Wolf 77ste. Sofie van Rooijen werd op 0.59 min. 93ste en Leonie Bos 99ste op 1.37 min.

Op woensdag 9 juni werd in België te Schellebelle een nationale wedstrijd voor vrouwen verreden over 65 kilometer, de GP Slagerij Gunther & Wendy. Er stonden hier 50 deelneemsters aan het vertrek waaronder Céline van Houtum en Rosalie van der Wolf. De Belgische Sara van der Vel slaagde erin om uit de greep van het peloton te blijven en zegevierde. In het peloton, dat 12 seconden achter Van der Vel over de eindstreep kwam, sprintte Rosalie naar een 7de en Céline naar een 10de plaats.

Mike Teunissen nam van 6 t/m 13 juni deel aan de Ronde van Zwitserland, waar hij op een 35ste plaats eindigde.

Marith Vanhove in actie in Zedelgem
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant