Afbeelding
WV Schijndel

CLubkampioenschappen voor de jeugd van WV Schijndel

Sport Sport 396 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op het clubparcours de Leemputbaan in Schijndel werd door Wielervereniging Schijndel het jaarlijkse clubkampioenschap voor de jeugd georganiseerd.

“Het liefst hadden we op deze Hemelvaartsdag onze eigen jeugdwedstrijd gereden maar dat lieten de corona maatregelen helaas nog niet toe. Daarom hebben we met de jeugdcommissie én samen met de trainers er een andere invulling aan gegeven en de clubkampioenschappen georganiseerd!” 

Om 10.00u kwamen de kinderen het terrein op. Bepakt met fiets, tas en stoeltje en sommige voor de zekerheid een paraplu. Ze melden zich en kregen een petje van Jumbo-Visma en het rugnummer voor de dag. Er werd begonnen met een afvalkoers per categorie. De andere kinderen keken toe en moedigden aan. De paraplu werd gebruikt om schaduw te creëren en gelukkig niet voor de regen. 

Het volgende onderdeel de behendigheid. De trainers hadden een uitdagend parcours uitgezet. Het begon met een slalom stuk gevolgd door een balk waar de kinderen onder door moesten fietsen (denk aan limbodansen maar dan op de fiets), een plank waar je overheen moet (een soort wipwap), aansluitend een tennisbal pakken en deze even later weer in de emmer droppen en nog een slalom en eindsprintje om de behendigheid af te sluiten. De trainers fungeerden als jury, voor elk foutje kreeg je een strafseconde. Het bleef bij de meeste categorieën nog spannend. De laatste tactieken werden besproken en er werd al gerekend voor het laatste onderdeel. 

Dan lekker lunchen, voor iedereen een broodje knak, broodje hagelslag of pasta en wat lekkers te drinken. Met gevulde maag weer op de fiets voor het laatste onderdeel: de wedstrijd. Er werd veel naar elkaar gekeken, geprobeerd weg te rijden of te controleren. 

Dan is het zover de eindstand van de clubkampioenen:

Cat. 1: Jurre van den Elsen
Cat. 3: Sam Nissen
Cat. 4: Abe Bol
Cat. 5: Filijn Demuyt
Cat. 6: Jaap van der Linden
Cat. 7: Cas Krebbers

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant