Jos Korsten
Jos Korsten Bas Ulehake

SMHC De Hopbel: “Wachten duurt altijd te lang”

Sport Sport 330 keer gelezen

SCHIJNDEL | In de editie van woensdag 31 maart vroegen we enkele bestuursleden van verenigingen uit Schijndel enkele vragen omtrent het leiden van een club tijdens Corona. Hieronder lees je de reactie van Jos Korsten voorzitter van SMHC De Hopbel.

Wat missen jullie het meeste?
“Hoe vreemd is het om het overgrote deel van de dynamiek in deze coronatijd te moeten missen. Gelukkig; de jeugd en volwassenen tot 27 jaar mogen weer trainen en onderling wedstrijden spelen. Dat is tenminste iets, maar o, wat missen wij de spanning en gezelligheid van de echte wedstrijden. Als vereniging kregen wij het afgelopen jaar te maken met diverse beperkingen. Steeds weer moest gezocht worden naar een manier om hiermee om te gaan. Telkens weer met als belangrijkste vraag: “Wat kunnen we wél doen?’ Het is belangrijk om te sporten, maar zeker zo belangrijk is het om elkaar te ontmoeten.”
Wat is de financiële impact voor jullie?
“Natuurlijk hebben de beperkingen, naast het sportieve gemis, ook hun financiële impact. Wat fijn is het dan om te merken dat je in zo’n situatie samen ‘de vereniging bent’. In goede en in mindere tijden weten we elkaar te vinden en te ondersteunen. Contributies worden keurig betaald en sponsoren blijven trouw aan onze mooie club. Gelukkig denkt de gemeente Meierijstad mee en zijn er voor verenigingen ook ondersteunende overheidssubsidies.”

Hoe nu verder?
“Het huidige seizoen kunnen we sportief gezien als een grotendeels gemist seizoen beschouwen. De vraag is groot of de competitie, die eind oktober stilviel, nog hervat zal worden. Toch kijken we met vertrouwen uit naar de toekomst. Voorbereidingen voor een nieuw seizoen worden opgestart. We kijken vooruit naar activiteiten, zoals de disco’s, de Hopbelavond en het FamilieVriendenKennissen-toernooi. Maar het meest kijken we uit naar de wedstrijden en activiteiten van de jongste jeugd, junioren, senioren, walking hockeyers; met heel veel supporters langs de lijn. Dat is de Hopbel op z’n best! We kijken er dan ook naar uit om iedereen weer te ontmoeten op onze eigen Hopstek!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant