Overwinning voor Tom Schellekens
Overwinning voor Tom Schellekens Armin M. Küstenbrück

Tom Schellekens wint in Duitsland

Sport 861 keer gelezen

SCHIJNDEL | In het Duitse Obergessertshausen werd op zondag 21 maart een MTB wedstrijd verreden in het kader van de Bundesliga Cup. Tom Schellekens behaalde hier een mooie overwinning bij de junioren. Tom had aan de eindstreep ruim een minuut voorsprong op nummer twee Ben Schweizer. Benjamin Krüger mocht als derde mee op het podium.

In België werd op zondag 21 maart de Omloop van de Westhoek - Memorial Stive Vermaut verreden, een UCI1.1 wedstrijd voor vrouwen over 131.9 kilometer. Sofie van Rooijen behaalde hier een 20ste plaats op bijna 8 minuten van de winnares, Christine Majerus uit Luxemburg van SD Worx. Leonie Bos eindigde als 60ste in een groep op ruim 13 minuten terwijl Rosalie van der Wolf 77ste werd. Sylvie Swinkels kwam zwaar ten val en brak haar sleutelbeen, moest gehecht worden en liep een hersenschudding op. Van de 161 gestarte rensters reden 81 de wedstrijd uit.

Op zondag 21 maart werd in Italië de WorldTour klassieker Trofeo Alfredo Binda - Comune di Cittiglio voor vrouwen verreden. Vier rensters van WV Schijndel die uitkomen voor Parkhotel Valkenburg Cycling Team namen hier aan deel, Julia van Bokhoven, Femke Gerritse, Pien Limpens en Lieke Nooijen. Lieke, die enkele weken geleden gevallen was, mocht na een gedegen onderzoek door de KNVB op een hersenschudding weer fietsen. Het was een zware wedstrijd over 141.8 kilometer voor de vrouwen. Maar 54 rensters wisten de wedstrijd tot een goed einde te brengen. De Italiaanse Elisa Longo Borghini soleerde naar de finish met voorsprong van 1.42 min. op een 5-tal rensters waarvan Marianne Vos de sprint om de tweede plaats won voor de Deense Cecilie Uttrup Ludwig. Achter deze groep volgde het uitgedunde peloton dat nog bestond uit een 30-tal rensters. Hierbij zat ook Julia die een mooie 28ste plaats behaalde op 2.46 min. van Longo Borghini. Femke, Pien en Lieke wisten de wedstrijd niet tot een goed einde te brengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant